Kiszökött kifutójából hétfő kora reggel a Koppenhágai Állatkert egyik óriáspandája és kószált egy kicsit a park területén, míg végül a gondozóknak sikerült befogniuk. Az incidens még nyitás előtt történt.

A hétéves Hszing Er az intézmény 160 millió dán koronából (7,3 milliárd forint) épült új Pandaházából szökött meg. A hím állat, amely tavaly érkezett az állatkertbe, egy nősténnyel, Mao Szunnal osztozik a szálláson. A biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint Hszing Er felkapaszkodott egy elektromos vezetékekkel teli fémpóznára és onnan mászott át a kertbe.

A 2018. április 8-án készült, és 2020. május 8-án közreadott képen a Hszing Er nevű hím panda megjelöli a területét a koppenhágai állatkertben. Ezen a napon a panda kiszökött az újonnan épített, hipermodern pandakifutójából, ahol nőnemű társa, Mao Szun is él. Az állatot a gondozók elfogták és visszavitték a kifutójába.Forrás: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Az állatkert szóvivője, Bengt Holst elmondta, hogy megerősítik a Pandaház körüli területet, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő. Hozzátette, hogy a park dolgozói gyorsan és hatékonyan reagáltak. Az állatot elkábították és visszavitték az elkerített területre.

A délnyugat-kínai Csengtuból érkezett pandák számára kialakított házat 2019 áprilisában adták át. Peking diplomáciai ajándékként ad kölcsön óriáspandákat külföldi állatkerteknek. A 15 éves kölcsön ideje alatt született bocsok mindegyike Kína tulajdonát képezi.