Kovács Zoltán: Az Európai Bizottság a migráció elleni fellépés gyengítésén dolgozik

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság szisztematikusan dolgozik a migráció elleni hatékony fellépés gyengítésén - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arra reagált, hogy Vera Jourová, a bizottság alelnöke szerdán "fake newsnak" nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését. A kérdés szerint "Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit."

- fogalmazott Kovács Zoltán.

Azt mondta,

az előző bizottság a többi között politikailag megtámadta a kerítésépítést,

és folyamatosan olyan civil szervezetekkel dolgozik együtt, "amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt".

Az államtitkár emlékeztetett: a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a tranzitzónák ügyében, a jogi határzár ügyében és a "Stop Soros" törvény ügyében is.

"Ezek is azt igazolják, hogy a bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen" - szögezte le.

A 2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is.

Megjegyezte: Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.