Donald Trump a jövő héttől ismét kampányol

2020.06.11. 06:14

Donald Trump a jövő héttől ismét kampánykörúton lesz. Ezt az amerikai elnök szerdán közölte újságírókkal.

Az elnök a koronavírus-járvány óta nem vett részt egyetlen kampányrendezvényen sem, bár a sajtóbeszélgetéseket és értekezleteket a Fehér Házban nem függesztette fel, és a járvánnyal kapcsolatos teendők okán ellátogatott több városba is. Trump szerdán bejelentette, hogy három hónap után az első kampánygyűlést a jövő pénteken tartja meg az oklahomai Tulsában.  Majd - mint mondta - Texasban, Floridában, Arizonában és Észak-Karolinában tervez kampányrendezvényeket. Az utóbbi három tagállamot úgynevezett ingadozó, vagy csatatérállamokként tartják számon, vagyis a választók nem egyértelműen elkötelezettek egyik vagy másik párt mellett, hanem többnyire a pillanatnyi helyzet szerint voksolnak.

Donald TrumpForrás: AFP/Saul Loeb

Az elnök nem tért ki arra, hogy miért éppen Oklahomában lesz az első kampánygyűlés, de dicsérő szavakkal szólt arról, hogy Oklahoma "nagyszerű munkát végzett" a járvány megfékezésében.

Mitt Romney: Trump elnököt újraválasztják

Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora - aki Trump egyik rendszeres bírálója - szerdán a szenátusban újságíróknak a novemberi választási esélyeket latolgatta. Kifejtette, hogy a republikánusok várhatóan megőrzik szenátusi többségüket, és többször is hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnököt újraválasztják. "Már régóta azt jósolom, hogy az elnököt újraválasztják, és változatlanul ez a meggyőződésem".