Előkerültek a biztonsági kamerák felvételei, amelyen látható, ahogy a rendőrök lelövik a múlt heti ruttkai késes támadás elkövetőjét. A 22 éves férfi egy iskolába rontott be, ahol megölte az igazgatóhelyettest, és több diákot is megsebesített. A munkatársai szerint Ivan Č. nem tervezte meg előre a támadást.

A Markíza megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek rögzítették, amint a rendőrök lelövik a ruttkai egyesített iskola elleni támadás elkövetőjét - írja a Paraméter.

A lap megjegyzi, a felvételek tanúsága szerint nagyon kiélezett volt a helyzet: a történtek előtt nem sokkal még kisgyerekes anyukák sétáltak a járdán,pár pillanattal később pedig már töltények repültek szanaszét.

Kisdiákokat is megsebesített

A videón azt is látni, hogy a rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant.

Mindkét rendőr a földre esett,miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés - írja a Paraméter.

A 22 éves turócszentmártoni férfi csütörtök délelőtt tört be az Észak-Szlovákiában található ruttkai egyesített iskolába, halálra késelte az iskola igazgatóhelyettesét, és további tanárokat és kisdiákokat is megsebesített.

Gyerekkora óta csúfolták

Mivel Ivan Č. korábban az iskola diákja volt, felmerült, hogy esetleg az ott elszenvedett sérelmein kívánt bosszút állni. A Nový Čas azonban megszólaltatta a 22 éves férfi kollégáit, akik szerint Ivan cselekedete nem előre eltervezett volt. A férfi eleve bement a munkahelyére még reggel, és onnan távozott.

A munkatárs kifejtette, hogy Ivan csak néhány hónapja dolgozott náluk, ám folyamatosan piszkálták, csúfolták. Már korábban is felmerült, hogy gyerekkora óta kigúnyolhatták a nyúlszája miatt.

Kollégája szerint most ebből lett elege, és aznap akáregy rossz beszólás is rövidzárlatot okozhatott nála,emiatt hagyta ott a munkáját.