Végzetes tragédiához vezetett két buddhista szerzetestanonc vitája, ami egy videójáték miatt robbant ki. Az egyik nevelő próbált közbelépni, ám a fiúk a szobában tovább verekedtek, melynek során egyikük kést rántott, és több szúrással kivégezte társát.

A 14 éves Pinit Pitarapho és a 18 éves Kiatisak Senama Thaiföldön egy online telefonos játék miatt támadt egymásra. Gyakran játszottak hasonló játékokkal, ám a mostani eset végzetes tragédiává fajult.

A játékot Pitarapho nyerte meg, ami társának rosszul esett,  ezen úgy összevesztek, hogy egy felnőtt felügyelő próbálta leállítani őket.

Bár a szobájukba távoztak, éreztem, hogy nem nyugodtak meg. Utánuk mentem, de amikor beléptem, azt láttam, hogy a fiatalabbik fiú a társa fölé hajolva esedezik bocsánatért„ – mondta a férfi a Daily Star-nak.

A fiatalabb diák

többször is mellkason szúrta társát, akire vérben úszva találtak rá, és már nem lehetett megmenteni az életét. 

Egymás ellen játszottunk, győztem, amit nagyon rosszul viselt, utána folyamatosan fenyegetett, megfélemlített. Kergetni kezdett, de elesett és megütötte magát, amitől csak még dühösebb lett. Felkaptam egy kést, hogy megijesszem, de a penge kirepült a markolatból és belefúródott

– mentegetőzött a fiú.

A többi szúrásnyomot azonban már nem tudta mivel magyarázni a kamasz. Mivel még kiskorú, szociális munkásnak is ki kell hallgatnia, de a rendőrök mindent megtesznek, hogy ne ússza meg büntetés nélkül - írja a Ripost a Daily Star cikkére hivatkozva.