20 év börtönre ítélték azt a 75 éves férfit, aki 23 éven keresztül rendszeresen erőszakolta és bántalmazta hét lányát és a húgát is. A férfi lányai most, évtizedekkel az eset után vették a bátorságot és a tárgyaláson mindent elmondtak apjuk kegyetlenségeiről.

A férfi amellett, hogy szexuálisan zaklatta a fiatal lányokat, rendszeresen megalázta, verte és éheztette őket. 

1977 és 2000 között erőszakolta meg a lányait, melynek során egyikük teherbe esett tőle 1988-ban. A férfi azonban a terhessége alatt is rendszeresen kínozta, bántalmazta és molesztálta a lányt. Ezután arra kényszerítette a lányát, hogy hazudja azt, hogy egy másik férfi erőszakolta meg. 

A férfi a zaklatást csak akkor hagyta abba, amikor a lány kétségbeesésében már egy késsel fenyegette meg apját.

Később, amikor a DNS-teszt is megerősítette, hogy ő az apa.

Egy másik lánya, akit a férfi szintén rendszeresen bántalmazott és molesztált, elmondta, hogy

amikor éhes volt, térden állva kellett könyörögnie az ételért, egyik testvére pedig azt, hogy felnőtt koráig azt sem tudta, mi az a karácsonyi ajándék, ők ugyanis olyat sosem kaptak.

Tavaly decemberben, egy öthetes per után a férfit elítélték szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt.

Caroline Biggs ügyész elmondta, hogy a férfi mind a hét lánya lemondott a névtelenségről, és nevén nevezik bántalmazójukat, azaz saját apjukat is.

Amikor a lányok megtudták, hogy apjukat elítélték, magasra tartott kézzel ünnepelték felszabadulásukat.

Tony Hunt bíró elmondta, szörnyűnek tartja, amit a lányoknak apjuk mellett újra meg újra át kellett élniük. Hozzátette, hogy a férfi az

egész tárgyalás alatt tagadta bűnösségét, és semmiféle bűntudat, vagy megbánás nem látszott rajta.

Az ügyész elmondta azt is, hogy csodálja a lányok higgadt viselkedését, és hogy a tárgyalás alatt sem borultak ki.

Egyelőre még nem világos, hogy okozott-e bármelyikükben maradandó testi, vagy lelki sérülést"

- tette hozzá.

A férfi 34 éves korában 13 éves húgát is megerőszakolta, majd onnantól kezdve három éven át rendszeresen molesztálta.

Az egyik lánya mindössze hatéves volt, amikor apja először megerőszakolta. A férfi kihasználta, hogy anyjuk kórházban volt egy vetélés miatt.

1977-ben pedig, amikor a kislány 8 éves múlt, beültette a kocsiba, és elhajtott vele egy lakatlan, mocsáros területre, ahol újra megerőszakolta, majd megfenyegette, hogy ha bárkinek szól erről, intézetbe adja.

Egy másik lánya elmondta, hogy tízéves korától kezdve őt is rendszeresen elvitte az apja otthonról, hogy megerőszakolja. Ha esett az eső, a kocsiban bántalmazta, ha nem, akkor kint a mezőn.

Az egyik kislányt pedig akkor erőszakolta meg, amikor az anya ismét kórházba került, szülés miatt.

Az újszülött kisfiú csecsemőkorában meghalt. Az anya a gyászban teljesen tönkrement, férje természetesen ezt az időt is arra használta ki, hogy kiélje perverz vágyait. 

A család akkoriban Írország egyik peremvidékén lakott egy átalakított lovaskocsiban, amit később egy modern lakókocsira cseréltek.

O'Reilly gyakran tett világ körüli utakat, melyekre a lányait is magával vitte, azért, hogy útközben is molesztálhassa őket. 

Az egyik lánya, Kathleen O'Discroll, akit az apja 20 éves koráig szinte napi szinten megerőszakolt, elmondta, hogy azóta férjhez ment, de a mai napig nem mert erről szólni a férjének, mert szégyelli. 

A fiatal nő hozzátette, még emlékszik azokra a pillanatokra, amikor apja elkezdte molesztálni. Ekkor még egészen kicsi gyerek volt, és minden este azért imádkozott, hogy bárcsak egy nap ne ébredne föl többé, és vége lenne ennek az egész rémálomnak.

Hozzátette, hogy apja

gyakran fenyegette azzal, hogy ha bárkinek beszél erről, átszúrja a torkát és lefejezi,

meg azt is, akinek elmondta. Végül kénytelen volt eltűrni egész gyerekkorában, hogy apja veri, éhezteti, kínozza és zaklatja.

Az egyik testvére, Margaret Hutchinson elmondta, 1981-ben 10 éves volt, amikor apja molesztálni kezdte. Legrosszabb élménye, amikor a kocsiban erőszakolta meg. 

Akkoriban nem is százszor, több ezerszer is megerőszakolt

- idézte fel a nő a borzalmas emlékeket.

Egy tanú a tárgyaláson elmondta, hogy 1986-ban találkozott a lánnyal, miután apja megerőszakolta:

A gyerek sokkos állapotban volt. Beszélni sem tudott, csak sírt és remegett. Még most is görcsbe ugrik a gyomrom, ha arra a napra gondolok

- mondta.

Egy másik testvérük súlyos fejsérüléssel került kórházba, miután apja megverte. Ő is tízéves volt, amikor apja zaklatni kezdte, és hat éven keresztül legalább heti háromszor megerőszakolta.

A férfit eredetileg életfogytiglani börtönre ítélték szörnyű tettéért, ám az egészségi állapota és a kora enyhítő körülménynek számított.

A bíró ugyan hozzátette, hogy amikor négy évvel ezelőtt is kihallgatta O'Reilly-t, a férfi nagyon is egészségesnek tűnt, és nem tud róla, hogy azóta romlott volna az állapota. Hozzátette, szerinte az egyedüli enyhítő tényező a férfi életkora, ami miatt maximum húsz évet kaphat.

A férfi ügyvédje azonban enyhítésért fellebbezett, arra hivatkozva, hogy a férfi büntetlen előéletű, és még sosem volt börtönben. Hozzátette, hogy húsz év túl szigorú büntetés egy nyugdíjas, hallássérült ember számára - írja a Mirror.