Háza mögötti udvarában alvó fiatal nőre támadt egy medve San Gabriel Valley-ben - közölte a helyi halászati és vadászai hivatal.

A ragadozó karmolni és harapdálni kezdte a nőt, aki a laptopjával ütött vissza. Ahogy nő kiszabadult a medve karmai közül, a házban keresett menedéket.

Az áldozat sebeiből sikerült megszerezni a medve DNS-mintáját, amit most összehasonlítanak annak az állatnak a DNS-ével, melyet később a környéken csapdába ejtettek. Ha a két minta egyezik, a vadat a lakosság biztonsága érdekében elaltatják - közölte a halászati és vadászati hivatal illetékese.

A Sierra Madre környékén, a San Gabriel-hegység lábainál gyakran látni medvét. Noha a helybéliek megszokták, hogy felbukkannak az úszómedencék partján és az utcákon kóborolva, a medvék általában nem támadnak emberre - közölte a hatóság.

Tavaly júniusban egy medve egy férfit mart meg az áldozat Sierra Madre községbeli birtokán. A hatóság biológusai megállapították, hogy a nőstény maga és a közelben lévő bocsai védelmében támadott. A felnőtt állat a birtokra tévedt, ahol a kutya nekiugrott. A gazda közbelépett, így sérült meg. Az eset után az anyaállatot és kicsinyeit visszaengedték a vadonba.