Nem kellett sokáig várni: megtörtént az első lövöldözés és gyilkosság a rendőrmentes, szélsőbaloldali, úgynevezett autonóm zónában Seattle-ben

Vágólapra másolva!
Legalább két embert lelőttek, az egyik áldozat meghalt Seattle autonóm zónájában szombaton kora reggel - írja a Breitbart.com.
Vágólapra másolva!

A lövöldözésről egyelőre keveset tudni, de a Newsweek jelentése szerint

a seattle-i rendőrség diszpécsereihez több bejelentés is érkezett, a bejelentésekben háromtól hat lövésig számoltak be, ami olyan hajnali fél 3 körül történt.

A New York Post azt írja,

mindkét áldozatot kórházba szállították, de egyikük életét már nem tudták megmenteni.

A lap idézett egy helyi blogbejegyzést, melyben azt írják, hogy a támadó egy fekete terepjáróval érkezett, és a 911-hez érkezett egy bejelentés, hogy egy férfi a kora reggeli órákban egy puskát dobott ki a járműből.

Mint megírtuk, az elmúlt hetekben abszurd állapotok uralkodnak Seattle-ben, miután radikális baloldali csoportosulások elfoglalták a város központját. A helyi rendőrség jelentései szerint az úgynevezett Capitol Hill-i Autonóm Zóna (CHAZ) fegyveres tagjai díjakat szednek be a helyi lakosoktól, vállalkozásoktól, és ellenőrzik az itt lakók személyazonosságát. A rendőrök tehetetlenek, gyakorlatilag megszűnt a kontroll a városrész felett. A radikális baloldali politikusok ennek ellenére tovább hergelik a zavargókat, és vannak olyanok is, akik fegyvervásárlásra buzdítanak a terület megvédése érdekében.