Terrortámadás az angliai Readingben, három embert halálra késeltek, egy líbiai férfit letartóztattak

Nagy-Britannia, Anglia, Reading, késelés, Forbury Gardens
Police officers secure a police cordon at the Abbey Gateway near Forbury Gardens park in Reading, west of London, on June 20, 2020 following a stabbing incident. - British police said Saturday they were investigating a "serious incident" in the southern English city of Reading, with reports suggesting multiple stabbings. British media said the stabbings occurred in a central park, requiring two air ambulances to be called in. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Több embert megkéseltek a dél-angliai, Londontól nyugatra fekvő Reading városában a BBC szerint. A The Telegraph szerint három ember meghalt, halálra késelték őket. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a helyszínen, a Forbury Gardens nevű parkban vannak, és vizsgálják a történteket. Szemtanúk szerint mentőhelikopter is van a helyszínen - írja a Sky News. A támadást megelőzően a helyszínen a radikális baloldal tüntetett.

A BBC szerint két embert szúrt sérülésekkel kezelnek a Royal Berkshire kórházban.

Jason Brock, a readingi tanács vezetője arra szólította fel az embereket, hogy a súlyos támadás miatt kerüljék a környéket.

FRISSÍTÉS:

A The Telegraph szerint három ember meghalt, halálra késelték őket. A SkyNews szerint egy embert elfogtak és letartóztattak. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a brit rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a három ember meghalt.

A Le Figaro arról számolt be, hogy a brit szélsőbaloldali tüntetés szervezői amiatt aggódnak, hogy a késelést összemossák velük, a korábbi tüntetésükkel.

Szintén a The Telegraph információi szerint a brit rendőrség terrortámadásként kezeli a késelést.

A Forbury Gardens parkot és környékét rendőrségi kordonnal vették körül Forrás: AFP/Adrian Dennis

Boris Johnson brit miniszterelnök Twitteren azt írja: "Gondolok mindazokra, akiket ez a félelmetes támadás sújtott Readingben, és köszönetet mondok a helyszínen dolgozóknak."

LEGFRISSEBB:
A SkyNews információi szerint terrortámadás volt, egy líbiai férfit letartóztattak. Három embert halálra késeltek, ketten súlyosan megsérültek.