Hivatalos: Terrortámadásként kezeli a hatóság az angliai késeléseket

Multiple stabbings reported in UK town England,Multiple stabbings,UK,United Kingdom
LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 21: A police cordon at Abbey Gateway, near the scene where three people have died and three more have been seriously injured following stabbings in Forbury Gardens, Reading, United Kingdom on June 21, 2020. Isabel Infantes / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Három ember meghalt a kegyetlen mészárlásban.
Vágólapra másolva!

Az angliai Readingben történt késes támadást, amiben három ember meghalt és három másik súlyosan megsérült, már hivatalosan is terrortámadásként kezeli a rendőrség. A terrorelhárítás átvette az ügy vizsgálatát, írja a Fox News.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Isabel Infantes

Ahogy megírtuk, egy ámokfutó terrorista késsel támadt gyanútlan emberekre a Forbury Gardens Parkban szombat este. Drámai jelenetekről számoltak be a szemtanúk. A 25 éves férfit elfogták, sajtóhírek szerint líbiai. Állítólag kisebb bűncselekmény elkövetése miatt már ült börtönben Angliában.

Lawrence Wort személyi edző szemtanúja volt a támadásnak, azt nyilatkozta, hogy a park zsúfolt volt, amikor egy ember érthetetlen szavakat kiáltott, majd odament egy nagyjából tízfős társasághoz, majd megtámadta őket.

- mondta Wort.

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap reggel találkozott a rendőrség és a nemzetbiztonság képviselőivel, akik tájékoztatták őt a nyomozás állásáról.