A megkéselt emberek eldőltek, mint egy zsák

Multiple stabbings reported in UK town England,Multiple stabbings,UK,United Kingdom
LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 21: A police cordon at Abbey Gateway, near the scene where three people have died and three more have been seriously injured following stabbings in Forbury Gardens, Reading, United Kingdom on June 21, 2020. Isabel Infantes / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Földön fekvő véres emberek, újraélesztési kísérletek, sokkos állapotba kerülő szemtanúk - a brit médiában olvasható beszámolók alapján brutális támadás történt a Londontól nyugatra fekvő Reading városában. Mint ismert, szombat este több embert megkéseltek a dél-angliai városban.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt, halálra késelték őket, további három pedig megsérült a támadás során, ketten közülük súlyosan.

Brutális támadás

A rendőrségi egységek a történtek után azonnal megjelentek a helyszínen, a Forbury Gardens nevű parkban, ahol egy líbiai férfit őrizetbe vettek. A nyomozók továbbra sem tudják pontosan, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka. Az eset súlyosságát mutatja, hogy

a vizsgálatot a délkelet-angliai terrorizmusellenes rendőri ügyosztály is segíti.

A Sky News cikkében egy szemtanú azt állította, hogy látta, amint a támadó odasétál egy 10 fős csoporthoz, majd a nyakukat megszúrva rájuk támadt. Lawrence Wort úgy emlékezett vissza, hogy ezután a támadó elindult irányába, azonban miután sikerült megszöknie, egy másik csoportot vett célba. "A park tele volt, sokan iszogattak a barátaikkal, amikor megjelent a férfi" - magyarázta. Szemtanúk szerint úgy dőltek el a megszúrt emberek, mint egy zsák, sokkoló volt a látvány.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Isabel Infantes

Egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy hallotta a szirénázást, és látta, ahogyan

a kiérkező orvosok megpróbálták újraéleszteni a földön fekvő véres sebesülteket.

"Nagyon megrémültem, hazafele menet sokkolva éreztem magam" - mesélte el érzéseit.

Claire Gould, a támadás helyszínéhez közel élő újságíró azt mondta, hogy két légi mentőt látott a közeli Kings Meadow-on. Egy readingi nő pedig úgy fogalmazott, hogy szívfájdalmat okozott neki a brutális támadás.

Volt olyan helyi lakos, aki arról tweetelt, hogy világ életében Readingben élt, de soha nem érezte biztonságosnak a parkot.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Isabel Infantes

A rendőrség együttműködést kér

A Thames Valley Police, a területileg illetékes rendőrkapitányság közleményében bejelentette, hogy gyilkossági nyomozást indított az ügyben. A rendőrség egyúttal közölte, hogy egy 25 éves férfit vett őrizetbe gyilkosság gyanújával a támadás helyszínén, a Forbury Gardens nevű parkban, és jelenleg mást nem keres az ügyben.

A késes ámokfutót egyetlen rendőr terítette le beszámolók szerint, miközben menekült, úgy szerelte le, mint egy rögbijátékos.

Úgy tudják, hogy a támadást többen is rögzítették mobiltelefonjukkal, ezért azt kérik, segítsenek azzal, hogy jelentkeznek. "Az áldozatok és a sérültek, valamint szeretteik iránti tiszteletből e felvételeket senki ne terjessze a közösségi médiafelületeken" - kérték.