Madeleine McCannt 2007-ben rabolták el egy portugáliai üdülővárosból, miközben a szülei a barátaikkal vacsoráztak. A kislány ekkor 3 éves volt, ez pár nappal a negyedik születésnapja előtt történt. A hatóságoknak azóta sem sikerült megtalálni a lányt. Az elmúlt napokban a rendőrség egyre biztosabban állítja, hogy meghalt, de világhíressé vált szülei nem akarják elhinni. Az elrablásával és meggyilkolásával gyanúsított Christian Brückner egykor legjobb barátja szerint az sem kizárható, hogy a férfi az interneten eladta a gyereket.

Michael Tatschl 2005-ben ismerkedett meg Christian Brücknerrel. 2006-ban a férfi barátnőjével már együtt éltek a portugáliai Praia de Luzban. A gyanúsított férfi sok mindenről beszélt neki, például arról, hogy a házban van egy rejtekhely, ahova a turistáktól lopott értékeket szokta eldugni. Állítása szerint nagyon jó betörő volt, az első emeleti apartmanokba is be tudott mászni. Főleg pénzt, értékeket, például ékszereket és útleveleket lopott el. A férfi azt mondta, Brückner egyszer hónapokra börtönbe került a barátnőjével együtt, mert rajtakapták őket a rendőrök, ahogy egy autóból üzemanyagot szívnak le. Ezért megkérte az egyik ismerősét, hogy vigyen el a házából minden lopással kapcsolatos tárgyat. Az ismerőse ehelyett kirabolta a lakást.

Madeleine McCann eltűnésének idejénForrás: Getty Images

A férfi szerint Christian Brückner rendszeresen használta a dark webet, ahol főleg pornográfiával és kábítószerrel üzletelt és gyakran dicsekedett is, hogy milyen jól lehet keresni gyerekekkel. Michael Tatschl szerint egykori legjobb barátja rabolta el a kislányt, majd eladta. Azt mondta, talán Marokkóba vihették.Állítása szerint a férfi határozottan képes volt arra, hogy a szexuális vágyai miatt, vagy pénzért elraboljon egy gyereket – írja a Mirror.

A barát elméletére egyelőre nincs semmilyen bizonyíték, de ő úgy gondolja, hogy ez lehet a legvalószínűbb. Hozzátette még azt is, hogy Brückner a szabadulása után egy furgonban élt, ami összezavarhatta a rendőrséget, mivel nem tudták pontosan, hogy hol volt a kislány eltűnésekor. Ő maga azóta biztos a férfi bűnösségében, mióta megnézte a Madeleine McCannről készült dokumentum-sorozatot.

13 éves rejtély oldódhatott meg most

A gyereknek a dél-portugáliai Praia da Luz, főleg a britek körében kedvelt Ocean Club nevű üdülőközpontjában veszett nyoma 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A
szőke kislány, két kisebb testvérével együtt, a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügy szinte példátlan nemzetközi figyelmet keltett, különösen azután, hogy a portugál rendőrség

2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottnak.

A gyanúsítást egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - megszüntették. A kislányt azóta sem találják.

Forrás: AFP/Vasco Celio

A Scotland Yard június elején jelentette be, hogy brit és a német nyomozók

egy német férfit gyanúsítottak meg az ügyben.

A 43 éves férfiről elmondták, hogy most egy német börtönben raboskodik, de 1995 és 2007 között, megszakításokkal a portugál üdülőhelyen élt. A nyomozók egy telefonhívás alapján jutottak a nyomára.

Beszámolójuk szerint a német férfi sokáig, akár hetekig is

egy portugál rendszámú régi Volkswagen kisbuszban lakhatott,

és ezt a járművet használhatta 2007. május 3-án, Madeleine McCann eltűnésének napján is.