Megtalálták egy férfi holttestét a romok alatt keddre virradóan, vele együtt ötre emelkedett a vasárnap Kijevben történt súlyos házrobbanás halálos áldozatainak száma - közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A Facebookon közzétett közlemény szerint az 1976-os születésű férfi holttestét egy szomszédja azonosította. A halott férfi volt az utolsó, aki eltűnt a robbanás után, és feltételezték, hogy a romok alatt lehet. 

A negyedik áldozatot pár órával korábban találták meg a mentést végzők. Velük együtt a tragédiának öt halálos áldozata lett, két nő és három férfi - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. Öten sérültek meg a katasztrófában, három embert mentettek ki élve a romok alól, és 23 bent rekedt személyt evakuáltak a házból.

40 lakást le kell bontani

A kilencemeletes házban vasárnap az előzetes vizsgálatok alapján gázrobbanás történt, aminek következtében több emeleten - a negyediktől a nyolcadik szintig - a detonáció epicentruma körül a lakások homlokzati része beomlott, és leszakadtak az erkélyek. 

Több lakás belsejében is súlyos károk keletkeztek.  Korábbi hírek szerint a robbanás a hetedik szinten történt.

Az előzetes vizsgálatok alapján gázrobbanás történt a kilencemeletes házbanForrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes közlése szerint 40 lakás olyan mértékben károsodott, hogy helyreállításuk lehetetlen, teljesen le kell őket bontani.