Lezuhant egy busz egy felüljáróról Varsóban

2020.06.25. 14:31

Súlyos buszbaleset történt Varsóban, egy ember meghalt, tizennyolcan pedig megsérültek.

Egy felüljáróról zuhant le egy csuklós busz Varsóban csütörtök délután. A busz egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.Egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek. 

Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra tereli a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról. Tizennyolc sérültet - köztük két kiskorút - kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos.

A Fakty Interia lap szerint 40 ember utazott a buszon, amikor a baleset bekövetkezett, a legtöbb sérültet kórházba szállították, de volt akit a helyszínen elláttak - írja a lap.

A baleset helyszínére 10 mentő autó és egy mentőhelikopter érkezett, aki egy 17 éves lányt szállított kórházba.

Tomasz Kunert, a ZTM szóvivője azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedő 186-os busz gyakorlatilag új volt, a sofőrnek érvényes vezetői engedélye volt és a munkaidőt sem lépte túl. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. 

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű "szinte új volt", a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki "valószínűleg rosszul lett".

Ezt erősítette meg a rendőrség szóvivője is. A sofőr józan volt - nyilatkozta Sylwester Marczak. A legvalószínűbb, hogy rosszul lett, ez okozta a balesetet. A helyszíni vizsgálatok, és a tanúk kihallgatása jelenleg is folyamatban van.