Töltényt kapott az egyik szlovák hírportál oknyomozó újságírója

töltény a sajtóközpontban rio2016 olimpia2016
Peter Sabo, szlovák oknyomozó újságíró csütörtökön egy töltényt talált a postaládájában. Ugyanannál a hírportálnál dolgozik, ahol a huszonnyolc hónapja meggyilkolt Ján Kuciak is dolgozott (a kép illusztráció).
Vágólapra másolva!
Két évvel és négy hónappal azután, hogy meggyilkolták Ján Kuciakot és jegyesét, Martina Kusnírovát, Peter Sabo, az Aktuality.sk hírportál oknyomozó újságírója egy töltényt talált a postaládájában - számolt be a történtekről az ujszo.com hírportál. Roman Mikulec belügyminiszter elszörnyedt, amikor megtudta, hogy az újságíró egy töltényt talált a postaládájában. A miniszter megerősítette, hogy a rendőrség már nagy erőkkel dolgozik az ügyön.
Vágólapra másolva!

Az esetről azonnal értesítették Roman Mikulec belügyminisztert, valamint Milan Lucanský országos rendőrfőkapitányt is, akik bejelentették, hogy

Peter Sabo védelme érdekében több intézkedést is tettek.

Sabo két évvel ezelőtt, Kuciak-gyilkosság után csatlakozott az Aktuality.sk csapatához. Írásaiban, egyebek mellett foglalkozott adócsalásokkal, támogatási csalásokkal, mindezt hazai és nemzetközi szinten is.

Peter Sabo, szlovák oknyomozó újságíró csütörtökön egy töltényt talált a postaládájában. Ugyanannál a hírportálnál dolgozik, ahol a huszonnyolc hónapja meggyilkolt Ján Kuciak is dolgozott (a kép illusztráció). Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Rob Carr

– írta Peter Bárdy főszerkesztő, aki hozzátette,

Peter Sabo, szlovák oknyomozó újságírót csütörtökön fenyegették meg életveszélyesen ismeretlenek Forrás: Facebook

Bárdy azt is írta, hogy emlékszik arra, amikor Kuciak-gyilkosság után külföldi újságírók, biztonsági szakemberek, politikusok és sokan mások megkérdezték arról, mit gondol, újra megtörténhet-e az, ami 2018. február 21-én történt kollégájukkal, Ján Kuciakkal és jegyesével Martina Kusnírovával.

A kérdésekre mindig egységes választ adott, mégpedig azt, reméli, hogy többet nem történhet hasonló. Mint írja, továbbra is kitart emellett.

Az üggyel foglalkozó szlovák különleges ügyész megerősítette, hogy az oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és menyasszonyának(b.) 2018 februári meggyilkoltatásával az ismert szlovák építési vállakozót, Marián Kocnert (j.) vádolják. Forrás: Facebook/ Polícia SR

A belügyminiszter elszörnyedt, mikor értesült az újságírónak küldött töltényről

- közölte Roman Mikulec belügyminiszter

Roman Mikulec, szlovák belügyminiszter. Forrás: Facebook

Az Aktuality.sk portál péntek reggel arról tájékoztatott, hogy Peter Sabo oknyomozó újságíró csütörtökön egy töltényt talált a lakása postaládájában egy borítékban.

A talált töltényről, ami ez esetben halálos fenyegetésnek minősül, a szerkesztőség nemcsak a belügyminisztert, de Milan Lucanský országos rendőrfőkapitányt is tájékoztatta, aki elmondta, hogy

a szlovák rendőrség már megtette a szükséges óvintézkedéseket az ügyben.