Egy férfi lelőtt a két tizenévest Chicagóban, mert megkérdezték tőle, hogy milyen magas. Azon a hétvégén, amikor a két tizenéves meghalt összesen 104 embert lőttek meg, ebből 12 kiskorú volt, és összesen 13 halálos áldozata volt a Chicagóban városszerte lezajló lövöldözéseknek.

A beszámolók szerint a 17 éves Jasean Francis és a 16 éves Charles Riley egy harmadik barátjukkal együtt mentek el édességet vásárolni a közeli kisboltba június 20-án. Itt találkoztak össze későbbi gyilkosukkal, a 19 éves Laroy Battle-lel, akit azzal haragítottak magukra, hogy megkérdezték milyen magas. Battle ezután követni kezdte a fiatalokat, míg délután 5 óra körül beértek egy közeli sikátorba, ahol egy lövéssorozatot adott le rájuk.

Francist a hátán, a mellkasán és a balkezén találta el, Rileyt a hátán és a ballábán, a harmadik tinédzser pedig megmenekült a halálos támadástól. Bár Francist és Rileyt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni őket. Ismerősök beszámolója szerint az áldozatok „nagyon jó gyerekek voltak, kiváló családokból".

Az áldozatok elmondták, hogy mivel Battle eléggé magas volt, azért kérdezték a meg tőle, milyen magas, mert abban reménykedtek, hogy egyszer ők is olyan magasak lehetnek – nyilatkozta Brendan Deenihan, a helyi nyomozó hatóság vezető helyettese.

Majd hozzátette, hogy sajnos nem fogjuk látni teljesen felnőni ezeket a szegény gyerekeket.

A körülbelül 190 centi magas Battle-t később közterületi kamerák felvételei alapján azonosították be a helyi lakosok segítségével. Letartóztatását követően beismerte, hogy ő látható a felvételeken, azonban nem tudta megmondani, hogy mi volt a gyilkosság indítéka. Az viszont kiderült, hogy a férfit korábban már háromszor letartóztatták és egyszer börtönbüntetésre ítélték illegális fegyverhasználatért.

A két tizenéves meggyilkolásának hétvégéjén összesen 104 embert lőttek meg, ebből 12 kiskorú volt és összesen 13 halálos áldozata volt a Chicagóban városszerte lezajló lövöldözéseknek. A kiskorú áldozatok között a kettő legfiatalabb egy egyéves csecsemő volt és egy 10 éves kislány.