Fegyveresek megtámadták a pakisztáni tőzsde épületét

Karacsi, 2020. június 29. Helyszínelők vizsgálják a fegyvereket és a lőszert a pakisztáni értéktőzsde épületénél elkövetett fegyveres támadás helyszínén Karacsiban 2020. június 29-én. A helyi sajtó jelentése szerint a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal támadták meg az épületet, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található. A rendőrség tájékoztatása szerint négy támadót megöltek. MTI/EPA/Rehan Hán
Vágólapra másolva!
Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban hétfőn, az épületnél jelenleg is folyik a tűzharc - jelentette a helyi média.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint négy támadót megöltek, de két őr és egy rendőr is meghalt.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint különleges rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és biztosították az épületet, minden támadóval végeztek.

Az épületet tűzszerészek vizsgálják át.


A helyi sajtó azt írta, hogy a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta az épületen, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található.

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, hogy a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez.

A merénylők előbb gránátot hajítottak az élületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba.

Helyszínelők vizsgálják a fegyvereket és a lőszert a pakisztáni értéktőzsde épületénél elkövetett fegyveres támadás helyszínén Karacsiban 2020. június 29-én Forrás: MTI/EPA/Rehan Hán

A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek.

A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten.

A Beludzs Felszabadítási Hadsereg (BLA) nevű pakisztáni szervezet szakadár szervezet közölte,

hogy a hozzájuk tartozó Madzsíd Brigád emberei hajtották végre a rajtaütést.

A csoport "önfeláldozó támadást" hajtott végre a tőzsde ellen - közölte a csoport, amely nyilvánosságra hozta az akcióban résztvevők nevét is.

A Beludzs Felszabadítási Hadsereget az Egyesült Államok tavaly júliusban vette fel a terrorszervezeteket nyilvántartó névsorba. A BLA az egyik helyi nemzetiségi csoport, a beludzsok jogaiért és önrendelkezéséért folytat fegyveres harcot Beludzsisztánban.

A térségben gyakoriak az etnikai és felekezeti villongások, valamint az iszlamista és szakadár felkelések.

Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek azonban az utóbbi években veszítettek korábbi lendületükből.