Hamarosan enyhül a karanténszabály az Egyesült Királyságban

Nagy-Britannia, koronavírus
Bournemouth, 2020. június 26. A meleg időnek köszönhetően ellepték a strandolók Bournemouth tengerpartját 2020. június 25-én. A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egy részét már feloldották Nagy-Britanniában, de a biztonságos távolságtartás szabálya még hatályban van. MTI/AP/PA/Andrew Matthews
Vágólapra másolva!
Hamarosan enyhül a brit beutazási karanténelőírás, amelyet London a koronavírus-fertőzések behurcolásának megakadályozására hozott - erősítette meg hétfő esti nyilatkozatában Grant Shapps brit közlekedési miniszter. Shapps ugyanakkor közölte, hogy a szabályozás enyhítésében érintett országok teljes listáját a következő napokban hozza csak nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A londoni alsóháznak küldött írásos tájékoztatójában a miniszter hangsúlyozta: az előírás nemsokára megkezdődő enyhítése nyomán a listán szereplő országokból Nagy-Britanniába érkezőknek "bizonyos körülmények között" nem kell 14 napra elkülönítésbe vonulniuk.

A meleg időnek köszönhetően ellepték a strandolók Bournemouth tengerpartját 2020. június 25-én. Forrás: MTI/AP/PA/Andrew Matthews

Nem részletezte, hogy melyek ezek a körülmények, de közölte, hogy

a karanténelőírás enyhítése a vasúton, hajóval és repülőgéppel Nagy-Britanniába beutazókra egyaránt vonatkozik majd.

A június 8-án életbe lépett rendelkezés alapján jelenleg kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek, köztük a brit állampolgároknak is.