Elég volt mindössze néhány pillanatra másfelé néznie egy nőnek, egy idegen férfi visszaélt ezzel, és nyakába ültette, majd kicsempészte lányát egy berlini játszótérről. Az áldozat anyja egy segítőkész férfinak és egy másik anyukának köszönheti, hogy még aznap épségben visszakapta a gyerekét.

Elraboltak egy gyereket egy berlini játszótérről. Egy férfi a nyakába vette a kislányt és elsétált. A gyerekrablásra egy másik anyuka figyelt fel, aki 2 éves lányával volt a játszótéren, ennek ellenére az idegen után rohant,  hogy megmentse a gyereket. Segítséget kért egy férfitól, aki végül elfogta a gyerekrablót, majd megkérdezte tőle: 

Elnézést, ez az ön gyereke? Mire a gyerekrabló ezt válaszolta: 

Nem, de szeretem a gyerekeket. Nem értem, a szülők miért hagyják őket otthon bébiszitterekkel. 

Mindeközben 

feltűnően zavartan viselkedett, és szorosan fogta a nyakában ülő kislány lábait. A férfi végül rávette a gyerekrablót, hogy vigye vissza a kislányt a játszótérre, mert a szülei már keresik, és nagyon aggódnak miatta. De nem bízta a véletlenre, el is kísérte. Visszafelé megkérdezte tőle, miért kapta a nyakába, és miért sétált el vele, mire a zavart férfi igen szokatlan választ adott: 
A gyermek a legfontosabb dolog a világon. Ők jelentik a jövőt – felelte.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A kislányt megmentő férfi azt mondta, mire a játszótérre értek, a gyerek anyja sokkos állapotban volt a pániktól, egy másik szülő pedig hívta a rendőröket. A helyszínen letartóztatták a gyerekrablót, aki a kihallgatáson azt állította, hogy részeg volt - írja a Bors a DailyStar cikkére hivatkozva.