Egy ötéves gyerek limonádé eladásával gyűjt pénzt egy súlyosan megsérült tűzoltónak

2020.06.30. 11:17

Egy stand felállításával és limonádé árusításával gyűjt pénzt az ötéves, Missouriból származó Cooper Wallweber és nővére, Olivia Boyer egy olyan tűzoltónak, aki egy vendéglőben történt lövöldözés közben sérült meg súlyosan még június 22-én. A tűzoltó állapota kritikus, de stabil. 

Arlydia Bufford tűzoltó és legjobb barátja, Kimberly Ratliffe-Penton éppen az egyik Applebee's éttermet látogatta meg június 22-én, amikor egy fegyveres hirtelen tüzet nyitott. Ratliffe-Penton meghalt a támadásban, Arlydia Bufford és egy másik vendég, Lakisha French pedig megsebesült, utóbbi nem életveszélyesen. 

Amikor meghallotta a hírt az ötéves Cooper Wallweber és nővére, Olivia Boyer, úgy érezték, hogy tenniük kell valamit. Néztük a híreket, és nagyon megérintett minket a történet - nyilatkozta Boyer.

Arlydia BuffordForrás: The New Kinloch Fire Protection District

Felállítottak egy útszéli standot a Missouri állambeli St. Peter's településen, ahol hat óra alatt több mint 3000 dollár jött össze limonádé eladásával, mellyel a megsebesült tűzoltót fogják támogatni. A Kinloch Tűzoltóság vezetője, Kevin J. Stewart is üdvözölte a kezdeményezést, aki nagyon lelkesítőnek nevezte a két fiatal tettét ebben a különösen nehéz időben.

Arlydia Bufford anyja, Rebecca Bufford egy interjúban azt közölte, hogy húszéves lánya kritikus, de stabil állapotban küzd a kórházban  - írja a Fox News.