Teljesen megfeledkezett 11 hónapos gyerekéről egy virginiai férfi péntek délután. A nyári kánikulában órákra a forró autóban hagyta a csecsemőt. Idegenek vették észre az autóban eszméletlenül fekvő kislányt. Azonnal mentőt hívtak, de nem tudták megmenteni az életét.

Miután az amerikai férfi hazatért, a ház elé állt a terepjárójával, és kis időre lepihent. Amikor felkelt, egy másik autóval indult útnak, hogy elhozza idősebb gyerekét az óvodából, miközben a kocsiban alvó kislányról teljesen megfeledkezett. 

A csecsemő a tűző napon felforrósodott kocsiban maradt.

Mivel a boncolás még hátravan, egyelőre nem tudni, hogy mi a gyerek halálának az oka, de az tény, hogy  pénteken több mint 30 fokot mértek a környéken, ami miatt az autó annyira felmelegedhetett, hogy hosszú időn keresztül feltehetően levegőhöz sem jutott.

A férfi ellen még nem emeltek vádat, de mivel valószínűleg figyelmetlensége és gondatlansága okozta a gyereke halálát, később bíróság előtt kell felelnie.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az Egyedült Államokban idén nyáron már öt gyerek halt meg amiatt, hogy hosszú időre a forró autóban felejtették - írta meg a Bors a Foxnews cikkére hivatkozva.