A Seattle egyik negyedében a radikális baloldali aktivisták és különböző anarchista csoportosulások által létrehozott, szeparatista Capitol Hill Autonomous Zone-ban (CHAZ) hétfőn lelőttek egy 14 és egy 16 éves fiút. A 16 éves gyerek belehalt a sérüléseibe, a 14 éves állapota kritikus. A szeparatista zónában ezzel négy főre nőtt a halálos áldozatok száma. Közben a New York-i Washington Square Parkban meggyalázták George Washington elnök emlékművét, vörös festékkel öntötték le.

A Fox News információi és a seattle-i (Washington állam) rendőrség jelentése alapján, a nagyváros egyik negyedében lévő Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ), vagy új nevén a Capitol Hill Organized Protest (CHOP) területéről fegyveresek tüzet nyitottak a szeparatista-anarchista zóna úgynevezett „határa" mellett elhaladó egyik autóra, amelyben egy 14 és egy 16 éves fiú ült.

Seattle, Capitol Hill Organized Protest (CHOP), 2020. június 14.Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Noah Riffe

A 16 éves gyerek a helyszínen meghalt, a 14 évest pedig egy közeli kórházba vitték. Az állapota válságos, jelenleg élet és halál között van. A helyi rendőrség szóvivője, Carmen Best elmondta, hogy mindkét fiú afroamerikai származású.

Ezzel már négy főre nőtt a radikális baloldali mozgalom és az anarchisták által elfoglalt városrészben a halálos áldozatok száma. Június 20-án egy 19 éves fiút, rá egy napra egy 17 évest, június 23-án pedig egy 33 éves férfit gyilkoltak meg a szélsőségesek. Több alkalommal is előfordult, hogy a radikális baloldaliak nem akarták a szeparatista zónájukba beengedni a rendőröket.

Seattle, CHAZ, 2020. június 14.Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Noah Riffe

Seattle demokrata párti polgármestere, Jenny Durkan már sokszor megígérte, hogy felszámolják a CHAZ-t/CHOP-ot, de eddig semmilyen konkrét lépést nem tett ennek érdekében. Donald Trump elnök emiatt számtalanszor kritizálta Jenny Durkant és a város más demokrata vezetőit. 

A június 8-án kikiáltott szeparatista zónában egyre több fegyveres rablást és szexuális jellegű bűncselekményt követnek el,  a nemzetközi baloldali média viszont úgy mutatja be a CHAZ-t/CHOP-ot, mintha egyfajta idillikus-kommunisztikus mintaállam lenne, ahol tökéletes harmónia és spontán rend uralkodik.

Meggyalázták New Yorkban George Washington elnök emlékművét

A New York Post beszámolója alapján szintén hétfőn két ismeretlen meggyalázta az Amerikai Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak a helyi, Washington Square Parkban található emlékművét. A vandálok vörös festékkel fújták le a diadalívet és a rajta lévő szobrokat. 

A gyanú alapján a vandálok a radikális baloldali Black Lives Matter aktivistái lehettek, akik az utóbbi hetekben azt követelték, hogy Amerika első elnökének a köztéri szobrait távolítsák el, mert az élete során fekete rabszolgákat tartott. Azt már persze nem tették hozzá, hogy Washington a végrendeletében hátrahagyta, hogy felesége, Martha halála után szabadítsák fel a rabszolgáit, ami be is következett. 

Korábban ledöntötték a radikálisok az Oregon állambeli Portland városában található szobrát.