Az újraindult koronavírus-járvány miatt iskolákat és óvodákat zárnak be Felső-Ausztriában

koronavírus, ausztria
Védőmaszkos tanulók egy általános iskola tantermében az ausztriai Brunn am Gebirgében 2020. május 18-án.
Vágólapra másolva!
Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, a Linzvidéki járásban, Welsben, a Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban - jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.
Vágólapra másolva!

- mondta Thomas Stelzer. Az intézkedést az indokolja, hogy

Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma.

Ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok dinamikus növekedése. A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde).

Védőmaszkos tanulók egy általános iskola tantermében az ausztriai Brunn am Gebirgében 2020. május 18-án. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők terjesztették el a koronavírust az érintett öt járásban.

A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése.