Kommandósok védenek két osztrák minisztert, mert iszlamisták halálosan megfenyegették őket

Bécs, 2020. június 28.
Kurd és török tüntetőket választanak el egymástól osztrák rendőrök Bécsben 2020. június 27-én. A kurdok a török nacionalista és iszlám csoportok agresszív fellépése ellen tiltakoztak.
MTI/AP/Ronald Zak
Bécs, 2020. június 28. Kurd és török tüntetőket választanak el egymástól osztrák rendőrök Bécsben 2020. június 27-én. A kurdok a török nacionalista és iszlám csoportok agresszív fellépése ellen tiltakoztak. MTI/AP/Ronald Zak
Vágólapra másolva!
Halálosan megfenyegették Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert a bécsi zavargásokat követően - erről a két tárcavezető beszélt egy bécsi sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában tették közzé a halálos fenyegetést Nehammer és Raab ellen.

Az indulatokat feltehetően az váltotta ki, hogy mindketten keményen felléptek a zavargások kirobbantásával gyanúsított török nacionalisták ellen.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal felmérte a kockázatot, és úgy ítélte meg, hogy

szerda éjféltől rendőri védelem alá helyezik a két minisztert.

Susanne Raab integrációs és Karl Nehammer belügyminiszter. Forrás: WWW:VIENNA.AT

A feladatot a Cobra-különítmény egységei látják el.

Susanne Raab elmondta, hogy nem hagyják megfélemlíteni magukat. Továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy felderítsék, milyen befolyást gyakorol Törökország az Ausztriában működő török szervezetekre, illetve az ott élő török lakosságra.

Az integrációs tárcavezető kiemelte, hogy

határozottan fellépnek a radikális politikai iszlám ellen, dokumentáló központokat hoznak létre, hogy segítségükkel átvilágítsák a Törökországból finanszírozott radikális iszlám egyesületeket.

Karl Nehammer arról beszélt, hogy az osztrák kormány tagjai közül senki sem hagyja, hogy erőszakos elkövetők megfélemlítsék. A belügyminiszter szerint

nem fogadható el, hogy szélsőséges politikai eszméket hirdető emberek veszélyeztetik a biztonságot, és hajtanak végre erőszakos cselekedeteket.

Sebastian Kurz, osztrák kancellár. Forrás: MTI/EPA/Pool/Roland Schlager

Sebastian Kurz osztrák kancellár nemrég közzétett videóüzenetében azt mondta, hogy a zavargások egy elhibázott integráció következményei.

Leszögezte azt is, hogy a továbbiakban is fellépnek a szabályozatlan és tömeges bevándorlás ellen.