Teve legelt egy német város közepén

2020.07.01. 16:01

Tevével vándorolt egy pár Németországban: az Elő-Pomerániai Luckowban éjszaka érkezett a bejelentés a rendőrséghez, hogy a régióban egy ritkán látott állat legelészik a város közepén - közölte szerdán a rendőrség szóvivője.

Mielőtt a hatóságok döntöttek volna arról, mi legyen a szokatlan állattal, jelentkeztek a tulajdonosok: a 21 éves lengyel nő és a francia férfi gyalog vándoroltak Lengyelországból Franciaországba, a teve pedig a felszerelésüket vitte hátán az út során.

Mit dem Kamel unterwegs nach Frankreich

Stand: 01.07.2020 08:51 Uhr - NDR 1 Radio MV Bei der Polizei in Ueckermünde (Landkreis Vorpommern-Greifswald) ist in der Nacht ein ungewöhnlicher Notruf eingegangen. Die Beamten wurden zu einem vermeintlich herrenlos angebundenen Kamel in der kleinen Ortschaft Luckow gerufen. Dort eingetroffen, entdeckten die Polizisten tatsächlich ein ausgewachsenes Kamel, das friedlich auf der Wiese graste.

A Szczecinből indult pár valószínűleg Hinterseenél lépte át a határt, napi céljukat és szállásukat azonban már nem érték el, ezért kellett Luckowban megpihenniük. Szczecin és Párizs között pontosan 1200 kilométert kell megtenniük.