Egy kis vaddisznó mászkált reggel Dunaszerdahely belvárosában

vaddisznó dunaszerdahelyen
A belvárosban bóklászó kis vaddisznót csütörtök reggel a dunaszerdahelyi rendőrök vették észre az egyik térfigyelő kamera felvételén.
Vágólapra másolva!
A Paraméter.sk felvidéki hírportál számolt be arról, hogy a városi rendőrök észlelték és fogták be a vadállatot csütörtökön reggel Dunaszerdahely belvárosában.
Vágólapra másolva!

Csiba Tibor városi rendőrparancsnok elmondta, hogy az éjjeli szolgálatban lévő rendőreik reggel fél hét előtt észlelték a kamerafelvételen, hogy a Jesenský utcában ólálkodik egy kicsi vaddisznó.

Ezt követően kimentek a helyszínre, ahol a vadmalac meglehetősen ijedten, zavartan és agresszívan viselkedett, ezért egy kóbor kutyáknál használt rúddal fogták be.

A rendőrparancsnok elmondta, hogy a rendőrség telepén helyezték el egy ketrecben a mintegy 11 kilós állatot.

A belvárosban bóklászó kis vaddisznót csütörtök reggel a dunaszerdahelyi rendőrök vették észre az egyik térfigyelő kamera felvételén. Forrás: Facebook Polícia SR/ Szlovák Rendőrség

Szinger János, a Dunaszerdahelyi Járási Vadászszervezet elnöke csötörtök délelőtt a Paraméternek azt mondta, hogy ilyenkor a területileg illetékes vadászszervezetet kell értesíteni, majd vélhetően állatorvossal vizsgáltatják a vadállatot, és a szervezet ezután dönthet az állat további sorsáról.

Csiba Tibor rendőrkapitány később közölte: a vadászokat már értesítették, és azt javasolták nekik, hogy

a vadmalacot helyezzék el a Nagyabony mellett működő kicsi vadasparkban, ahol találhatók hasonló állatok.