Hazaengedték a kórházból az ukrán elnök koronavírusos feleségét

2020.07.03. 20:12

Legyőzte a koronavírust, ezért hazaengedték Olena Zelenszkát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségét a kórházból, de még nem gyógyult ki teljesen a tüdőgyulladásból, további otthoni gyógykezelésre szorul - hozta nyilvánosságra pénteken az államfő sajtószolgálata.

A közlemény szerint az elnök felesége jól érzi magát, és örül, hogy ismét a családjával lehet.
Június 12-én vált ismertté, hogy Olena Zelenszka laboratóriumi tesztje pozitív lett koronavírusra - emlékeztetett rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A 2020. június 12-én közreadott, 2019. november 23-án készült képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka egy megemlékezésen vesz részt Kijevben.Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

Akkor még azt írta a közösségi oldalakon, hogy jól érzi magát, otthoni önelszigetelésben van, hogy ne veszélyeztesse családtagjait. Az elnök és két gyermekük nem fertőződött meg.Június 16-án közölte az elnöki hivatal, hogy Olena Zelenszkát az egyik kijevi kórházba szállították, mert a fertőzés szövődményeként kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. Az állapotát az orvosok közepesen súlyosnak minősítették, lélegeztetést nem igényelt, antibiotikumos kezelést kapott.