Fenntartja a beutazási korlátozásokat Belgium az EU által biztonságosnak tartott országok esetében

Vágólapra másolva!
A nem elengedhetetlen látogatásokat leszámítva Belgium továbbra is fenntartja a beutazást tiltó rendelkezéseit azon országok állampolgárai esetében, amelyek vonatkozásában az Európai Unió múlt kedden megszüntette a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat - erről döntött az illetékes belga miniszteri bizottság hétfőn.
Vágólapra másolva!

A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint Belgium arról határozott, hogy a koronavírus tekintetében uniós szinten biztonságosnak ítélt Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay, valamint Kína esetében továbbra is fenntartja a beutazási korlátozást.

Mint közölték, a világjárvány belgiumi és nemzetközi terjedésével foglalkozó nemzeti bizottság rendszeresen értékelni fogja a helyzetet, és a járványügyi adatokat figyelembe véve aktualizálja a listát.

Az Európai Unió Tanácsa múlt kedden a felsorolt tizennégy ország állampolgárai számára szüntette meg július 1-től a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat. Az uniós tanács közleménye szerint a listát kéthetente felülvizsgálják, és adott esetben frissítik. A közlemény ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy egy tagállam nem dönthet egyedül egy másik, a listán nem szereplő ország beutazási korlátainak megszüntetéséről addig, amíg erről a tagállamok összehangoltan nem határoztak.