Tizenkilenc embert kellett kórházba szállítani egy súlyos vihar után vasárnap délután, amely az egyesült államokbeli Maryland államban történt. Egy garázs alá álltak be többen, menedéket keresve a heves zivatar elől, de egy hatalmas fa dőlt a különálló épületre.

A baleset Pasadena városában történt Baltimore-tól nagyjából húsz kilométerre délkeletre. Az Anne Arundel megyei tűzoltóság közölte, hogy az összegyűjt áldozatok éppen egy születésnapi zsúrra jöttek össze, amikor a rövid ideig tartó vihar elvonult az érintett terület felett. 

A tűzoltóság szóvívője, Russ Davies elmondta, hogy amikor megérkeztek a helyszínre, hat ember volt a garázsba szorulva, hármójukat sikerült gyorsan kiszabadítani, de a többieket is kimentették 45 percen belül. Életveszélyes állapotba senki sem került, de néhány súlyosan megsérültek. A többiek megúszták az esetet kisebb sérülésekkel - írja a Fox News. 

A darabokra tört garázs a kidőlt fa alattForrás: Anne Arundel County Fire Department

A vihar komoly károkat okozott a környéken, további fákat kidöntve és elektromos vezetékeket leszakítva, áramkimaradást is okozva.