Elképesztően sok pénzzel próbálja befolyásolni az amerikai elnökválasztást Soros György

WASHINGTON, DC - JULY 04: Anti-Trump activists burn U.S. flags at Black Lives Matter Plaza near the White House July 4, 2020 in Washington, DC. Anti-Trump activists rallied on Independence Day to voice their disapproval of President Trump's handling in the wake of the death of George Floyd. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Soros György amerikai tőzsdespekuláns mindent megtesz azért, hogy Donald Trump amerikai elnököt ne válasszák újra novemberben. A tavaly alapított politikai akcióbizottságán keresztül Soros rengeteg pénzt juttatott el különböző demokrata párti szervezeteknek, hogy hamis videókkal próbálják meg lejáratni Donald Trumpot. Ezekkel a Soros család politikus barátai is jól járnak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

"Trump nem nyerhet egy második ciklust, mert rosszul kezeli a járványt, és sok felesleges halált okozott", jelentette ki Soros György amerikai tőzsdespekuláns az El Mundo spanyol lapnak adott májusi interjújában.

A milliárdos elképesztő összeggel támogatja Joe Bident, a Demokrata Párt jelöltjét a kampányban. Soros György legendásan közel áll a Demokrata Párthoz, egyik legbőkezűbb támogatójukként tartják számon. 2016-ban a Soros Fund Management 22,1 millió dollárt adományozott Hillary Clintont támogató szervezeteknek, republikánus kötődésűek egy centet sem kaptak.

A Soros Fund Management nevezetű Soros-alapítvány 2016-ban Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltjének támogatására adományozott 22,1 millió dollár hivatalos kimutatása. Forrás: V4NA

2017-ben a The Wall Street Journal című lap arról írt, hogy a Trump győzelmét követő hetekben Soros György közel 1 milliárd dollárt veszített a tőzsdén.

Idén viszont Soros nem bízza a véletlenre.

Az amerikai törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A Politico című lap tavaly nyáron számolt be arról, hogy Soros Democracy PAC néven hozott létre egy ilyen politikai akcióbizottságot. A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült: Soros már az induláskor 5,1 millió dollárt utalt a PAC számlájára. A lap már akkor megjegyezte, hogy a Democracy PAC-nak átutalt 5,1 milliós összeg több mint a kétszerese annak a 2,1 millió dollárnak, amelyet Soros 2016 hasonló időszakában a választási kampányra fordított. A lap információi szerint a Soros család más tagjai is részt vehetnek a PAC finanszírozásában. Így például Alexander Soros, a milliárdos fia, aki az elmúlt években maga is egyre aktívabb adományozója lett demokrata párti ügyeknek és politikusoknak.

A Washington Free Beacon című lap most arról számolt be, hogy a Soros-féle politikai akcióbizottság számláján több mint 40 millió dollár van, ami közel duplája a 2016-ban elköltött összegnek. Soros kezdő 5 milliója mellett 35 millió dollár érkezett a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF) köthető Fund for Policy Reform nevű szervezettől, amely számláján állítólag 750 millió dollár van.

A Democracy PAC eddig közel 25 millió dollárt utalt más liberális politikai akcióbizottságoknak. Az egyik legnagyobb összeget, 7 millió dollárt a Senate Majority PAC kapta, amely Chuck Schumerhez, a szenátusi demokrata frakció vezetőjéhez köthető. Egyébként a Soros-klán jóban van Schumerral, Alexander Soros többször is személyesen tárgyalt vele.

5 millió dollárt kapott a Biden-párti külsős Priorities USA Action nevű PAC, illetve 2,5 millióval gazdagodott a baloldali Win Justice koalíció. A Soros-féle Democracy PAC továbbá jelentős összegeket juttatott el olyan szervezeteknek, amelyek radikális baloldali ügyészek megválasztását segítik elő.

Soros György 2 millió dollárt utalt közvetlenül különböző bizottságoknak is. A Democratic Grassroots Victory Fund nevű szervezet például 500 ezer dollárral gazdagodott. Illetve több százezer dollárt kapott egy Nancy Pelosi-hez, az Egyesült Államok Képviselőházának demokrata elnökéhez köthető szervezet. Egyébként Pelosi is baráti kapcsolatot ápol Sorosékkal.

A Soros-dollárból a szervezetek Donald Trump lejáratásán dolgoznak, különböző hazug reklámok segítségével.

A Priorities USA Action például a koronavírus-járványt használta fel az elnök támadására, olyan hamis videókat gyártott le, amelyek azt sugallták, hogy Joe Biden jobban kezelte volna a helyzetet.

Egy másik szervezet, amely a Soros-féle PAC támogatását élvezi, a NARAL Freedom Fund nevű radikálisan abortuszpárti szervezet. Ez 1 millió dollárt kapott Soroséktól, és ők is Trumpot gyalázzák különböző reklámokban.

Azonban ha Soros György épp nem különböző akcióbizottságokon keresztül próbál meg beavatkozni a választásokba, akkor az OSF-en keresztül, amely rengeteg olyan szervezetet támogat, amelyek politikai küldetésben vesznek részt.

Ilyen az America Votes nevű szervezet, amely 2017-ben és 2018-ban is 1-1 millió dollárt kapott Soros alapítványától. Honlapjukon azt írják magukról, hogy "együttműködéseket vezetnek annak érdekében, hogy előmozdítsák a progresszív politikát, illetve megnyerjék a választásokat a kulcsfontosságú államokban".

Az külön kérdés - és erről az Origo részletesen írt -, hogy Soros György különböző alapítványain keresztül az erőszakos, radikális baloldali mozgalmakat is pénzeli. A szobordöntögető, zavargásokat szervező mozgalmakat.