Erdélyi Zsolt: Válasszon az Index magának új főszerkesztőt, aki nem sz.rja össze magát

Vágólapra másolva!
A Facebookon tett közzé egy 10 perces videót Erdélyi Zsolt, a magát "szupermennek" hívó, egykori SZDSZ-es kampánytanácsadó. Azt állítja, hogy felkérték korábban, vegyen részt az Index támogatói kampányának kidolgozásában, tárgyalt is az indexesekkel, de azt viszont helytelenítette, hogy az olvasóktól tarháljanak. Folytatódik a régi és új indexesek háborúja.
Vágólapra másolva!

Erdélyi Zsolt hosszan beszél arról, hogy milyen fontos egy külső tanácsadó, és hogy ő is az. Szerinte helyes lenne, ha az Index más szisztéma szerint működne. Szavaiból kiderül: a mostani működés nem jó, nehézkes, bizonytalan.

A jelenlegi Index-főszerkesztőről elég keményen beszél. Azt mondja, hogy az Index válasszon magának új főszerkesztőt, "egy olyat, aki nem sz.rja össze magát egy kakukkos órától (...) és egy külső tanácsadótól."

Erdélyi Zsolt egy érdekes gondolatot is megfogalmaz: szerinte 500 magyar kulturális eseményről, hírről, teljesítményről nem kellene az Indexnek 480-ra azt mondania, hogy sz.r. Azaz, az Index egyre komikusabbá váló nihilizmusára utalt.

Mint ismert, a volt SZDSZ-es tanácsadó a korábbi hírek szerint megjelent a gazdaságtalanul működő baloldali internetes újságnál, külsős tanácsadóként. Erdélyi Zsolt ezt a videóban megerősítette.