Az egész falut felkavaró tragédia történt hétfő este a Kolozs megyei Tordaszentlászlón. Egy megvadult bika megtámadta a legelőről állatait behajtó gazdáját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mire a mentők kiértek a helyszínre, már belehalt a sérüléseibe - számolt be a tragikus esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A 38 éves tordaszentlászlói férfi hétfő este szokás szerint kiment a legelőre behajtani a szarvasmarhákat, amikor a csorda bikája váratlanul rátámadt. A többször is felöklelt gazda segítségére sietett a szomszédja, akit ugyancsak megtámadott a megvadult állat. Közben sikerült riasztaniuk a kis erdélyi település polgármesterét, aki a helyszínre sietett az egyik falubeli vadásszal, akinek

sikerült egy lövéssel leterítenie a gyilkos állatot.  

Tordaszentlászló látképeForrás: WWW.WIKIPEDIA.HU

A történtekről az áldozat egy másik szomszédja számolt be a Maszolnak, aki szintén az első között ért a helyszínre. Mint elmondta több falubelivel megpróbálták életben tartani a súlyosan sérült gazdát a mentők kiérkezéséig. Próbálkozásuk azonban hiábavalónak bizonyult, a 38 éves férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A segítségére siető barátját, aki elsőként ért a helyszínre súlyos, de stabil állapotban szállították be a kolozsvári sürgősségi kórházba. 

Illusztráció.Forrás: AFP

Mi okozhatta a tragédiát?

A szakértő szerint a tragédia oka abban keresendő, hogy a bika vetélytársat látott a gazdájában, és védte a "háremét". Állatorvosi vélemény szerint súlyosbította a helyzetet, hogy a nap folyamán sokat esett az eső Tordaszentlászlón, és a vizes füvet legelő tehenek egy olyan mirigyet választottak ki, ami a szokásosnál is védelmezőbbé tette a bikát. 

Gyászszertartást tartanak kedd este

Megrendülve fogadta a tordaszentlászlói közösség a tragikus hírt. Kérem, hogy a szokásos módon álljunk a gyászoló család mellé, és minden tőlünk telhető segítséget adjunk meg nekik, hogy érezzék, ezt a nagy csapást nem egyedül hordozzák, mellettük áll az egész közösség. Az Úristen adjon erőt a gyászoló család minden tagjának, Jánosnak pedig csendes nyugodalmat - írta a tordaszentlászlóiak által használt közösségi oldalra Balázs Attila, a falu református lelkésze. A tordaszentlászlói lelkipásztor kedd este 20:30-ra a templomba hívta a gyülekezet tagjait egy közös könyörgésre, virrasztásra -  olvasható a Maszol.ro hírportálon.