Allahnak köszönte meg a vírust az olasz dzsihádista

Koronavírus, vírus, egészségügy, összeomlott egészségügyi rendszer, Olaszország
A nurse wearing protective mask and gear comforts another as they change shifts on March 13, 2020 at the Cremona hospital, southeast of Milan, Lombardy, during the country's lockdown aimed at stopping the spread of the COVID-19 (new coronavirus) pandemic. - After weeks of struggle, they're being hailed as heroes. But the Italian healthcare workers are exhausted from their war against the new coronavirus. (Photo by Paolo MIRANDA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / PAOLO MIRANDA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Allah prófétának mondott köszönetet a nyugati világot sújtó koronavírusért az Iszlám Államnak fiatal terroristákat toborzó, radikalizálódott olasz férfi, akit Milánóban vettek őrizetbe szerdán.
Vágólapra másolva!

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság közlése szerint a 38 éves férfi interneten, valamint az egyik, Milánóban működő iszlám központban éltette az Iszlám Államot, a dzsihadista harcosokat, a Nyugattal szembeni terrorakciókat. Fiatalkorúakat is toborzott a terrorista szervezetnek.

Régóta figyelték

Nicola Ferrara, aki az Issa Ferrara nevet vette fel, a déli Pugliából 2011-ben költözött Milánóba, ahol a többi között parkolóőrként dolgozott. A Katarban és az Egyesült Arab Emírátusokban 2015-ben tett útját követően radikalizálódott, elsősorban internetes felületeken hirdette az Iszlám Állam terrorista merényleteit.

Felvételeket és felhívásokat osztott meg a világhálón, gyűlöletet hirdetett a keresztényekkel és a zsidókkal szemben.

A férfit régóta megfigyelés alatt tartották.

Fiatalokat kezdett toborozni

Lehallgatott telefonbeszélgetéseiből kiderült, hogy

a koronavírus-járvány olaszországi terjedésekor köszönetet mondott Allahnak a betegségért,

mivel ezzel - a férfi szerint - féket vetett a szabados nyugati életstílusnak, megtiltva mindent, ami a radikális iszlám számára is tiltottnak számít, többek között, hogy a nyugatiak szabadon igyanak, dohányozzanak és mozogjanak.

A férfi kezdetben arab ruhákat viselt, később azonban úgy döntött, nem hívja fel magára a figyelmet és az olaszok között "elvegyülve" folytat propagandát.

– írta az interneten.

A hatóságok azután döntöttek az őrizetbevételről, miután a férfi Milánó egyik iszlám központjában fiatalokat kezdett toborozni. A nyomozók szerint agymosásnak vetett alá egy olasz és egy tunéziai származású 17 évest, akiket arra akart felkészíteni, hogy Afganisztánban kapcsolódjanak az Iszlám Államhoz. A 2009-től engedély nélkül működő, az arabul fényt jelentő An-Núr nevű milánói iszlám központot, amelyet elsősorban bangladesiek látogatnak, a hatóságok szintén ellenőrzés alatt tartották.