Egy radikális baloldali vezető szerint a fehér emberek félállati, genetikailag defektes lények

Vágólapra másolva!
A Black Lives Matter (BLM) radikális baloldali mozgalom egyik társalapítója szerint a fehér emberek valójában félállati lények, és genetikailag defektesek is. Az elméletét a kanadai radikális baloldali aktivista genetikai magyarázattal próbálta meg levezetni, amibe belekeverte az emberek bőrszínéért felelős melanint is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Újra a reflektorfénybe került egy megdöbbentő poszt Yusra Khogalitól, a torontói Black Lives Matter társalapítójától. A korábban állítólag a Facebookon megjelent írásban a fekete bőrű nő arról ír, hogy

a fehér emberek félállatok, és súlyos genetikai defektekkel rendelkeznek.

Ennek igazolására levezetett egy genetikai magyarázatot a melanintermelésről, amely az embereknél a bőr, a haj és a szem színéért felelős.

Forrás: V4NA/TWITTER

A melanint termelő melanociták száma nagyjából mindenkinél azonos, de az egyes rasszokban más-más mennyiségű pigmentet termelnek, így alakul ki az eltérő bőrszín.

Az aktivista korábbi bejegyzését most James Lindsay osztotta meg a Twitteren, így jutott el sok emberhez.

Az írás szerint

a fehér emberek teste elnyomja a melanintermelést, és emiatt lesznek genetikailag defektesek.

Khogali azzal érvel, hogy a melanin felelős az erős csontokért, a termékenységért, a megfogantatásért, az idegrendszerért, az intelligenciáért, de még a kozmikus energiával való kommunikációért is.

Mivelhogy azonban a fehér emberek szervezete nem termel elég melanint, ezért bennük mindezek nincsenek meg.

Yusra Khogali posztja rendkívül nagy felháborodást keltett az emberek körében.

Ráadásul nem az első, úgymond megosztó kijelentése az aktivistának, 2016-ban ugyanis azt írta ki a Twitterre:

Akkor a BLM társalapítója azzal próbált mentegetőzni, hogy ezt hirtelen felindulásból írta, és egyben azt is sajnálattal tapasztalta, hogy a posztja nagyobb médiafigyelmet kapott, mint a BLM mozgalma.