A koronavírus-fertőzés megjelenését követően egy trencséni idősotthon 130 lakója és a 70 fős személyzet került karanténba, szerdán az intézményt teljesen lezárták - számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

Azt írják, hogy pozitív lett a trencséni idősotthonban lakó egyik férfi koronavírustesztje. A 71 éves páciensnek egyelőre nincsenek jelentős tünetei.

Időközben sikerült felkutatni azokat a személyeket is, akikkel a fertőzött férfi kapcsolatban volt az elmúlt napokban.

Járványügyi szakember kérdez ki egy pácienst, még mielőtt az bemenne a pozsonyi Kramáre Egyetemi Kórházba 2020. április 8-án.Forrás: AFP/Jozef Klamar

Mivel az idős férfi dohányos, a köhögés nála mindennapos volt, de a doktornő észrevette, hogy másképp köhög, mint korábban. Ezért elküldte őt tesztre, és sajnos nála a fertőzés beigazolódott

- nyilatkozta Erika Ságová, Trencsén város szóvivője, aki hozzátette, hogy az elvégzett koronavírustesztek függvényében valószínűleg még csütörtökön összeül a város válságstábja.

Kedden egyébként Szlovákiában 31 új esetben mutatták ki a fertőzést, 9 személynél épp Trencsén megyében.

Egy nyugat-szlovákiai, bazini idősotthonban április közepén jelent meg a koronavírus. Ott május 24-ig az idősotthon 63 lakója fertőződött meg, közülük 16-an belehaltak a betegségbe.