Kijevben több mint százzal nőtt a fertőzöttek száma egy nap alatt

2020.07.08. 13:40

Jelentősen, mintegy 114 esettel - az előző napinál 51-gyel többel - nőtt a koronavírusos megbetegedések napi esetszáma Kijevben, miután lazítottak a korábban elrendelt karanténszabályokon - derült ki az egészségügyi hatóságok szerdai tájékoztatásából.

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közölt adatok szerint a járvány kezdete óta az ukrán fővárosban 5779 esetet regisztráltak. Felgyógyult 1900 fő, meghalt 119 beteg.

Kijevben július 6-án oldottak fel néhány korábbi karanténkorlátozást, egyebek között újra kinyitottak a közétkeztetési intézmények, továbbá a színházak és a mozik 22 óra után.

Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróbanForrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Március 3-án regisztrálták az első fertőzést

 Az első ukrajnai esetet Csernyivci megyében, március 3-án regisztrálták.

Március 17-től vesztegzárat rendeltek el az országban.Május 22-től adaptív, azaz régiónként eltérő karanténszabályokat vezettek be július 31-ig bezárólag. Az egyes területeken a betegek és az elvégzett tesztek lakossághoz viszonyított arányát, a kórházi ágyak leterheltségét és a fertőzés terjedésének dinamikáját veszik alapul.

A fertőzöttek számának legnagyobb mértékű növekedését június 26-án jegyezték fel, amikor egy nap alatt 1109 esetet vettek nyilvántartásba. Ezt követően lassult a fertőzéses esetek számának növekedése.