Meggyalázták a kommunizmus áldozatainak épülő kanadai emlékművét

Vágólapra másolva!
Kanada fővárosában, Ottawában vélhetően radikális baloldali aktivisták gyalázták meg a kommunizmus áldozatainak az építés alatt lévő emlékművét. A rongálókat még nem sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

Kanada szövetségi fővárosában, az Ontario állambeli Ottawában most épül a kommunizmus áldozatainak, illetve az államszocialista diktatúrák elől az országba menekültek emlékműve, ami a tervek szerint már a nyár végére el fog készülni.

Mivel főleg az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után nagyon sok, körülbelül 38 ezer magyar is Kanadába menekült, ezért a mű nekik is emléket fog állítani.

Az emlékmű kivitelezői a közösségi oldalaikon arra hívták fel a figyelmet, hogy július 6-án meggyalázták a projekt kivitelezési területét, ráírták, hogy

„a kommunizmus győzni fog", illetve az ember- és életellenes ideológia jelképeit, a sarlót és a kalapácsot festették rá.

Az elkövetőket nem sikerült még elfogni, helyi sajtóorgánumok szerint

a rongálók radikális baloldali aktivisták lehettek,

a rongálás pedig összefüggésben állhat az amerikai szobordöntögetésekkel és más vandál cselekedetekkel, amiket radikális baloldali szervezetek hajtanak végre hetek óta.