Sorházra dőlt szerda délután egy 65 láb magas daru London keleti részén. Az első jelentésekben egy halálos áldozatról számoltak be, de állítólag több lakó is romok alatt rekedhetett - írják a Dailymail.co.uk hírportálon.

Londoni médiabeszámolók szerint szerdán 14 óra körül riasztották a helyi katasztrófavédelmiseket és mentőket azzal, hogy a brit főváros Bow negyedében, a Gale utcában egy 20 méter magas építkezési daru rádőlt egy kétszintes sorházra. 

Húsz méter magas daru zuhant egy lakóházra a kelet-londoni Bow negyedben zajló építkezésen 2020. július 8-án.Forrás: MTI/AP/PA/Victoria Jones

A londoni rendőrséget állítólag félórán belül mintegy ezren hívták a baleset kapcsán.

Az első jelentések szerint

a baleseten egy ember meghalt, és legalább négy megsérült.

Helyszíni tudósítások szerint a balesetben 3 vagy 4 lakás érintett. 

Szó szerint sokkot kaptam, amikor láttam az ablakból, ahogy ledől az a toronyszerű valami. Épp a hálószobában voltam, amikor furcsa morajlást, és sikoltozásokat halottam. Még láttam, ahogy ráborul a házra, mondhatom rettenetes látvány volt - nyilatkozta a hírportálnak egy asszony a szemközti házból. 

A mentési munkálatokban résztvevő tűzoltók Kelet-Londonban.Forrás: MTI/AP/PA/Victoria Jones

A londoni tűzoltóság a közösségi oldalán azt közölte, hogy még dolgoznak a bennrekedtek kiszabadításán, és arra kérték a környékbeli lakókat, járókelőket, hogy ne menjenek a baleset helyszínének közelébe. Mint írták, egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta a balesetet, ahogy az sem, hogy mennyien  lehetnek még a romok alatt.