Hrisztijan Mickoski pártja, a VMRO-DPMNE nyerheti az észak-macedóniai választásokat, szoros küzdelemben az elmúlt időszakban korrupciós botrányokba keveredett, Soros György amerikai milliárdos embereként számontartott Zoran Zaev vezette Szociáldemokrata Párttal – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Szkopjei Politikai Kutatóintézet (IPIS) legfrissebb felmérésére hivatkozva.

A Szkopjei Politikai Kutatóintézet (IPIS) július 2-5. közötti időszakban végzett közvélemény-kutatást a pártpreferenciákról 1087 felnőtt válaszadóval az Észak-Macedón Köztársaság területén. A nem reprezentatív felmérés szerint a Hrisztijan Mickoski vezette Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt (VMRO-DPMNE) a szavazatok 21,9 százalékára számíthat a jövő heti parlamenti választásokon.

Mögötte szorosan a Macedón Szociáldemokrata Unió (SDSM) következik 19,8 százalékos támogatottsággal.

Az SDSM vezetője, Zoran Zaev miniszterelnökként több korrupciós botrányba keveredett az elmúlt hónapokban.

A bukott baloldali miniszterelnök Soros György amerikai milliárdos közeli szövetségesének számít. 

Zoran Zaev és Soros GyörgyForrás: V4NA

Az általa kinevezett északmacedón különleges főügyészt, Katica Janevát első fokon 7 év börtönbüntetésre ítélték júniusban, anyagi haszonszerzés céljából elkövetett hatalommal való visszaélés bűntette miatt.

A felmérés során meglehetősen sokan (17,1 százalék) válaszoltak úgy, hogy „még nem tudják", kire fognak szavazni a július 15-én megrendezendő választáson, a megkérdezettek 16,4 százaléka pedig nem akart válaszolni a kérdésre - számolt be róla az északmacedón Republika.mk hírportál.