Bulgáriában bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket a koronavírus miatt

koronavírus Bulgária
A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt 2020. április 8-án.
Vágólapra másolva!
Bulgáriában ismét szigorítanak a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedéseken. Bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a beltéri diszkókat, nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben maximálják az összejövetelek létszámát - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón az ország egészségügyi minisztere.
Vágólapra másolva!

A szigorítás oka az, hogy vészesen emelkedni kezdett ismét a fertőzések száma, miután a balkáni országban pár hete feloldották a legtöbb, járványt fékező intézkedést.

- nyilatkozta Kiril Ananiev. Előzőleg szintén rekordot jegyeztek fel,

Bulgáriában keddről szerdára 188 koronavírus-fertőzést regisztráltak.

A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt 2020. április 8-án Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

Az előírások szerint a szabadtéri diszkók is csak fele kihasználtsággal működhetnek, és a vendégeknek tartaniuk kell egymástól a védőtávolságot.

A 30 fős maximum mind beltéri, mind kültéri eseményekre vonatkozik, lakodalmaktól iskolai programokig egyaránt.

Bulgáriában az első koronavírusos eseteket március 8-án észlelték. Március 13-tól elrendelték a rendkívüli állapotot, amelynek hatálya május 14-ig tartott. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd július végéig meghosszabbítottak.