Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

Szöul polgármester halál megtalálás Pak Von Szun
Szöul, 2020. július 9. Rendőrök kutatnak egy parkban az eltűnt Pak Von Szun szöuli polgármester után 2020. július 9-én. A polgármester eltűnéséről a rendőrséget Pak Von Szun lánya értesítette. MTI/EPA/Kim Csul Szu
Vágólapra másolva!
Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére - közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség. Pak Von Szun valószínüleg öngyilkos lett. Ügyészként ő volt az első Dél-Koreában, akinek sikerült elítéltetnie egy vádlottat szexuális zaklatásért, tegnap azonban kiderült, hogy ő maga is szexuális zaklató: a saját titkárnője vádolta meg erőszakkal. A rendőrség nyomzoni is kezdett ellene.
Vágólapra másolva!

Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a szöuli rendőrséget csütörtök reggel. A polgármesteri hivatal közölte, hogy Pak valóban nem jelent meg a munkahelyén tisztázatlan okból.

Egy erdő borította hegyvidéken találták meg Pak Von Szun szöuli polgármester holttestet Forrás: MTI/EPA/Kim Csul Szu

A hatóságok a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelzései alapján Szöul Szungbuk kerületében kezdték el keresni. Végül - helyi idő szerint későn éjjel -

egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet

Dél-Korea fővárosának északi részén. A kutatás hét órán át tartott, 600 rendőr és tűzoltó vett benne részt kutyák és drónok segítségével.

Szexuális zaklatással vádolta a titkárnője

A 64 éves polgármester halálának körülményei és eltűnésének oka egyelőre nem tisztázott, de

valószínű, hogy öngyilkos lett.

Erre utal, hogy lányának olyan telefonüzenetet küldött, amely végakarat-sugallatú. A lehetséges ok: szerda éjjel Pak egyik titkárnője feljelentette a polgármestert a rendőrségen sorozatos szexuális zaklatásért, amely az ő esetében három éve kezdődött.

A titkárnő emellett azt is állította, hogy a városházán más nők is elszenvedték a férfi hasonló közeledését.

Júniusban harmadszor választották meg

Pak eredetileg jogász, és ügyészként ő volt az első Dél-Koreában, akinek sikerült elítéltetnie egy vádlottat szexuális zaklatásért. Emellett heves bírálója volt mindig is annak, hogy japán katonák szexrabszolgaként használtak koreai és más nőket.

2014. június 5-én a dél-koreai fővárosban készített kép Pak Von Szun szöuli polgármesterről Forrás: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezeti,

és tavaly júniusban harmadszor is megválasztották polgármesternek.