Szégyelljék magukat a fehér gyerekek, mert fehérek, erről vetítettek oktatófilmet Angliában

2020.07.10. 17:04

Az már nem újdonság, hogy az LMBTQ-mozgalom követői megpróbálják behálózni a gyerekeket, és a saját elképzelésük szerint tanítani őket. Most ebbe a körbe lépett be a radikális baloldal. A gyerekeket a veszélyes fehér felsőbbrendűségről tanítják különböző oktatófilmek vagy tanórák keretében – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A radikális baloldali aktivisták egyre több módon próbálnak befolyást szerezni.

Radikális baloldaliak tüntetnek a londoni Trafalgar téren 2020. június 20-án.Forrás: MTI/AP/Alberto Pezzali

Ennek fontos része az érzékenyítés, és annak az üzenetnek az átadása, hogy

a fehérek szégyelljék magukat a bőrszínük miatt. Szerintük elítélendő az is, hogy mennyi kiváltsággal rendelkeznek a fehérek. Míg a felnőttek könnyebben átlátják ennek a visszásságát, addig a gyerekeket sokkal könnyebb befolyásolni.

Ezt használják ki az aktivisták is, ezért csakúgy, mint az LMBTQ-mozgalom által hirdetett gender ideológia esetében, a gyerekeket próbálják elérni a fehér, úgymond, bűnökről szóló tanítással. Az Egyesült Királyságban a Channel 4 tévécsatorna nemrég bemutatott egy dokumentumfilmet iskolás gyerekeknek, amiben egyértelműenarra utalnak, hogy a fehér gyerekeknek szégyenkezniük kell a bőrszínük miatt.

A műsor egy olyan iskolát mutat be, amely a cím (The School That Tried to End Racism) szerint megpróbált véget vetni a rasszizmusnak. A filmben a fekete bőrű és a fehér bőrű gyerekeket két külön csoportba osztják, a fehérektől pedig azt kérdezik, tudják-e, mit jelent valójában fehér bőrűnek lenni.

Az egyik fehér bőrű kisgyerek úgy nyilatkozik a filmben, hogy

ez volt számára eddigi életében a legnagyobb érzelmi feladat.Hasonló jelenség tapasztalható az Egyesült Államokban is, ahol egy édesanya leveléből kiderült, hogy New Yorkban az iskolákban a negyedik osztályosoknak a fehér emberek kiváltságairól tartottak előadást. A nő fia ráadásul az egyedüli fehér bőrű diák az osztályban, így a fehérek kiváltságáról szóló órák tulajdonképpen ellene irányultak.

A tanórákon olyan kijelentések hangzottak el, mint például hogy a fehér emberek tartják fenn a rasszizmust, és még csak nem is tudnak róla – sőt, valójában a kisfiúnak az egész családja rasszista, csak nem gondolják ezt magukról. Az édesanya felhívta a figyelmet az ilyen tanítás veszélyeire, hiszen így a gyerekek könnyen elveszítik a realitásérzéküket.

A témában még könyvajánlókat is lehet találni, ahol olyan műveket mutatnak be, amelyek segítségével jobban át lehet adni a gyerekeknek ezt a fajta szélsőséges felfogást.