Újabb halottja van az ausztriai sziklaomlásnak

baerenschuetzklamm
Vágólapra másolva!
Háromra emelkedett az ausztriai sziklaomlás halálos áldozatainak száma: egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő mellett egy 30 éves szlovák állampolgárságú férfi is meghalt - tájékoztatott egy rendőrségi szóvivő pénteken.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, Stájerország székhelyétől, Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab tört le szerdán. A hatalmas kő ráesett a fából kiépített turistaösvény lépcsőjére, és leszakította.

A balesetben hat férfi - köztük egy magyar -, két nő és egy kilencéves gyerek sérült meg. Egyikük súlyos állapotban van.

Egy épp arra járó csoport tagjai közül két nő a mélybe zuhant. A magyar nő a férjével indult túrázni,

az ő holttestét a vízesés alól emelték ki.

A másik áldozatot közvetlenül találta el a lehulló szikladarab, barátja szemtanúja volt a tragédiának.

A harmadik áldozatra, egy Grazban tanuló férfira a baleset közelében található egyik nagy vízesés mögött bukkantak rá egy öt méter mély medencében péntekre virradóra.

Szakértők szerint a szlovák állampolgár a sziklaomláskor a szurdokot átszelő Mixnitz-patak vizébe eshetett, amely elsodorta holttestét. A halott férfit - a többi áldozathoz hasonlóan - a felső-stájerországi hegyi mentők találták meg.

A Medve-szurdok egyik vízesése Forrás: Shutterstock

A szlovák állampolgárságú férfi eltűnéséről kollégái értesítették a hatóságokat csütörtökön, miután hallottak a balesetről.

A szerencsétlenség időpontjában a helyszínen tartózkodó turisták visszaemlékezéseiben nem szerepelt a férfi, de a helyzet kaotikus volt.

Egyelőre nem tudni, hogy fognak-e további áldozatok után kutatni a szurdokban.

- mondta el a tisztségviselő.

A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A látogatók vízesések sora mellett haladhatnak el fából épített hidakon, lépcsőkön és létrákon. A helyszínt határozatlan időre lezárták.