Csempészettel és garázdasággal gyanúsított bandára csaptak le Aradon

román bűnbanda
"Vadkender fóliasátort" is találtak az aradi rendőrök az egyik háznál.
Vágólapra másolva!
Három házkutatást tartottak péntek reggel a megyeszékhelyen az aradi rendőrök, egy garázdasággal és csempészettel gyanúsított bűnbanda tagjainál. Meglepetésükre komoly vadkenderültetvényre is bukkantak - számolt be a Maszol.ro  erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint

egy tavaly októberi gyújtogatás ügyében nyomoztak, ami során négy 30 és 43 év közötti férfihez vezettek el a szálak.

A házkutatásoknál álarcot, símaszkot, kesztyűket is találtak, amelyeket vélhetőleg előző bűncselekményeknél használtak az illetők. Forrás: Román Rendőrség

A gyanú szerint az elkövetők 2019. október 18-án a legidősebb férfi lakásán találkoztak, aki a saját autóján egy bevásárlóközpont parkolójába vitte a többieket,

onnan pedig hárman egy másik autóval folytatták az útjukat a 43 éves férfi egyik ismerőséhez, akivel az konfliktusban állt, és felgyújtották annak a kocsiját.

Ezt követően elhagyták a helyszínt, a felbújtó visszavitte őket a bevásárlóközpontba.

Bilincsek, megfigyelőrendszer,és nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigaretta is előkerült a házkutatások alkalmával Forrás: Román Rendőrség

A házkutatás során az egyik 35 éves férfi lakásán több mint 5800 szál zárjegy nélküli cigarettát találtak, ami feltehetően csempészetből származott, emellett egy bilincset, egy megfigyelőrendszert, és rendszámtáblákat is lefoglaltak.

A rendőrök legnagyobb meglepetésére pedig a kertben lévő fóliasátorban 31 tőből álló vadkender-ültetvényre bukkantak.

Vadkenderes fóliasátort is találtak az aradi rendőrök az egyik háznál Forrás: Román Rendősrég

A 43 éves felbújtó férfi otthonában egy álarc és két pár kesztyű is előkerült, amit vélhetően különböző bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

A gyanúsítottak közül kettő bevittek kihallgatásra az Arad Megyei Rendőrkapitányságra, a másik két férfi viszont már őrizetben volt más bűntettek elkövetése miatt - olvasható a Maszol beszámolójában.