Egy ember meghalt a Minnesotában pusztító tornádóban

2020.07.10. 11:37

Két erős tornádó pusztított csütörtökön Minnesota nyugati részén. Egy ember meghalt, ketten megsérültek és több épület is megrongálódott.

Egy ember meghalt, ketten pedig megsebesültek csütörtökön a Minnesota nyugati részén tomboló tornádók miatt - írja az ABC News. A megyei seriff szerint azonban ennél több áldozat lenne, ha a viharok lakott területeken pusztítottak volna. 

A 30 éves Seth Nelson akkor halt meg, amikor az egyik tornádó lecsapott arra a garázsra, amiben dolgozott Battle Lake-ben. Emellett még két személyt szállítottak kórházba, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Barry Fitzgibbons megyei szerint több mint hét épület rongálódott meg, köztük lakóházak és boltok is. Fitzgibbons azt is hozzátette, ha a tornádók lakott területen csaptak volna le, akkor több halálos áldozat és sérült lett volna.

Másik három államban is voltak tornádók

A Minnesota nyugati részén tomboló heves viharokból két erőssebb tornádó pattant ki, ezek a szakértők szerint F3-as, vagyis az erős kategóriába sorolhatóak. Az első tölcsér helyi idő szerint délután öt óra körül ért földet Dalton közelében, majd három perc múlva követte a második.

Az egyik tornádó keresztezett egy államközi utat is, de egyetlen jármű sem sérült meg.

Szerdán tornádó-tevékenységekről számoltak be Coloradóban, valamint Nebraska és Illinois egyes részein is.