Másodszor kaptak fegyverkereskedelmen egy papot Ukrajnában

fegyverkereskedő ukrán pap
A Lemberg megyei pap az interneten vásárolt startpisztolyokat, és azokat alakította át éles fegyverré.
Vágólapra másolva!
A katolikus pap Ukrajnában az interneten vásárolt startpisztolyokat, és azokat alakította át éles lőfegyverekké. A fegyverek a világhálón árulta, majd a vásárlóinak postai úton szállította azokat - számolt be a Korrespondent.net ukrán hírportál tudósítására hivatkozva a Kárpátinfo.net.
Vágólapra másolva!

A 48 éves férfi visszeső, ugyanis már korábban is fegyverek illegális tartása és kereskedelme miatt 2018 decemberében öt év börtönbüntetésre ítélték. Rá egy évre feltételesen szabadon bocsátották, azzal, hogy két éven belül nem követ el újabb bűncselekményt, és teljesíti a rá kiszabott feladatokat.

Szerda este tartóztatták le újfent a Lemberg Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozói, miután kiderült róla, hogy hónapok óta a saját házában ismét illegális fegyverkereskedelmbe kezdett.

A pap start- és riasztópisztolyok, és más típusú kézi fegyverek makettjeit vásárolta meg az internetről, majd profi módon katonai fegyverekké alakította át azokat.

Sőt, vaktöltényekből éles lőszereket is készített ezekhez a pisztolyokhoz.

A Lemberg megyei pap az interneten vásárolt startpisztolyokat, és azokat alakította át éles lőfegyverré Forrás: Ukrán Nemzeti Rendőrség

A vásárlóit az interneten kereste, a fegyvereket pedig postán küldte el.

Annak érdekében, hogy ne kerüljön a rendőrség látóterébe, az áru postán történő feladásakor a gyanúsított mindíg más fiktív személyes adatokat használt.

A rendőrség legalább egy tucat fegyverértékesítési esetet derített fel. A lefoglalt tárgyakat szakértői vizsgálatra továbbították.

Az illetékes hatóságok az ügyben Lemberg, Cserkaszi és Kijev megyében is nyomoznak.

A paplak átkutatásakor a rendőrök nyolc átalakított pisztoly, hat hangtompítót, 165 lőszert, sőt egy éles gránátot is lefoglaltak.

A gyanúsítottat háromtól hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik Ukrajnában.