Kiközösíti a Trump-szavazókat a baloldali közeg Amerikában

politics holiday Horizontal
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Veszélybe kerültek egy fiatal lány egyetemi tanulmányai, miután egy közösségi oldalra feltöltött videóban nyíltan kifejezte konzervatív véleményét, és elmondta, hogy Donald Trumpot támogatja. Ráadásul nem ez az egyetlen eset, amikor valakit azért támadnak, mert volt bátorsága kiállni Trump mellett – hívja rá fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Támadások kereszttűzébe került egy fiatal lány az Egyesült Államokban egy videó miatt. Samantha Pfefferle ugyanis a felvételen arról beszél, hogy

A lányt azonnal kritizálni kezdték: volt, aki közölte, hogy nem fog egyetemre menni jövőre, megint más pedig azt írta a kommentbe,

imádja, amikor a konzervatív embereknél az egyetemek visszavonják az elfogadott felvételi eredményeiket.

De voltak ennél durvább vélemények is. Az egyik felhasználó például azt írta Samantha videójára, hogy

A videó legsúlyosabb következménye azonban az, hogy Samantha továbbtanulása is veszélybe kerülhet a személyes véleménye miatt.

Ugyanis a Marquette Egyetemre jelentkezett, ahova már meg is kapta a felvételéről értesítő levelet, és megkezdte az előkészületeket is – például kifizette már a lakhatását és összeállította az órarendjét.

A videó hatására azonban Samanthát megkereste az egyetem felvételi ügyekért felelős dékánja, Brian Troyer, aki arról értesítette a lányt,

Ezek után ráadásul Samanthának több dolgozó keresztkérdéseket tett fel. Arról kérdezték például, hogy tudná-e javítani, fejleszteni az imázsát a kampuszon, és nem lenne-e neki túl kényelmetlen az ottlét a híre miatt, amit a videóval szerzett meg.

A dékánhelyettes pedig még azt is megkérdezte a fiatal lánytól,

Samantha esete ráadásul nem egyedi, hozzá hasonló megkülönböztetést tapasztalt egy nagyvállalat, a Goya is. Az élelmiszert gyártó cég vezérigazgatója, Robert Unanue a Fehér Házban nemrég Donald Trumpot méltatta.

Elmondta, hogy szerinte

Unanue kijelentése viszont sokaknak nem nyerte el a tetszését – főleg a demokratáknak.

A Demokrata Párt egyik legfőbb szószólója, a radikális baloldali Alexandria Ocasio-Cortez képviselő a Twitteren arról posztolt, hogy ezentúl ő fogja otthon elkészíteni azt, amit eddig a Goyától vett meg – mindezt azért, mert a cég vezetője Trumpot támogatja.

A szintén demokrata Julian Castro azt írta a közösségi oldalán, hogy nagyon sok latin-amerikai háztartás veszi meg a Goya termékeit, Unanue azonban most egy olyan elnököt támogatott a szavaival, aki politikai haszonszerzésből folyamatosan támadja ezeket az embereket.

Éppen ezért Castro szerint

Nem sokkal Robert Unanue szavai után már

olyan hashtagekkel volt tele a Twitter, ami arra szólította fel az embereket, hogy bojkottálják a Goya termékeit, a vállalat pedig egyenesen tűnjön el.

Az ügyben megszólalt ráadásul a politikusokon kívül még a fiatal bevándorlókat tömörítő United We Dream is, akik azt mondták, nem támogatják az olyan cégeket, amelyek együttműködnek „a fehér felsőbbrendűséget hirdető rezsimmel".

Mindeközben azonban a Goya weboldalán ott van, hogy

ez az Egyesült Államok legnagyobb, hispániai tulajdonban lévő élelmiszer vállalata.

Ahogy közeledik a választás az Egyesült Államokban, számos felmérés készül, melyek azt mutatják, hogy rendkívül szoros a verseny Trump és a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden között – egyes közvélemény-kutatások Bident hozzák ki nyertesnek.

Most azonban készült egy friss előrejelzés, amely többségében megbízhatónak bizonyul – a legutóbbi 27 választásból ugyanis 25-nél helyesen jósolta meg ez a modell a kimenetelt. A Stony Brook Egyetem professzora, Helmut Norpoth alkalmazta az úgynevezett „Primary Model-t" az előrejelzéshez, ami úgy számolja ki annak a valószínűségét, hogy ki fog nyerni, hogy megnézi az előválasztási eredményeiket.

Ez modell azt mutatta ki, hogy

Donald Trumpnak 91 százaléknyi esélye van arra, hogy novemberben újra elnökké válasszák.

Ráadásul Trump nagyobb győzelmet is arathat idén, mint négy évvel ezelőtt.