Hab borította be a pusztító vihar után Fokvárost - videó

szélvihar fokvárosban
Hab keletkezik a hullámtörésben Fokváros tengerpartján 2020. július 13-án. Súlyos károkat okozott a Fok-félszigeten egy orkán erejű szélviharral érkező hidegfront.
Vágólapra másolva!
Hatalmas pusztítást okozott a hétvégén az orkánerejű vihar a dél-afrikai Fokvárosban. A szélvihar rengeteg fát csavart ki, háztetők tucatjait tépte le. 
Vágólapra másolva!

Dél-Afrika partjaira vasárnap délután csapott le az orkán erejű szélvihar.

Fokvárosban több kilométer óceánparti sétány került víz alá a helyenként 10 méter magas hullámok miatt.

Hab keletkezik a hullámtörésben Fokváros tengerpartján 2020. július 13-án. Súlyos károkat okozott a Fok-félszigeten egy orkán erejű szélviharral érkező hidegfront. Forrás: AFP/MTI/MTVA/Nic Bothma

Evakuálni ezúttal a lakosságot nem kellett, és halálos áldozatotokról sem számoltak be, de a helyenként 100 km/órás szélvihar súlyos károkat okozott. Több tucat ház tetejét szakította le az orkán erejű szél, amely hatalmas fákat tört ketté, vagy csavart ki tövestől.

Az óceánpartot több méter vastag hab borította be kilométereken át.

Férfi kerékpározik a tengerparti hullámtörésben keletkező, majd onnan a partra szálló habban Forrás: AFP/MTI/MTVA/Nic Bothma

A második legnépesebb dél-afrikai városban nem szokatlan a szélsőséges időjárás, utoljára június végén pusztított hatalmas vihar a térségben. A félmilliós város habbal beterített óceánpartjáról itt megnézhet egy vidót is: