Pumájával az erdőben bujkált a rendőrség elől egy lengyel férfi

2020.07.13. 12:33

Pumájával az erdőben bujkált a rendőrség elől egy lengyel férfi két napon át, drónokat és helikoptert is bevetettek a megtalálásukra. 

A törvények értelmében ragadozó kedvencét le kellett volna adnia egy állatkertben, ő azonban "az érzelmileg megterhelő helyzet elől elmenekült" - mondta el a rendőrségen.

Az esetről a TVN24 televízió számolt be a hétvégén. A rendőrség péntek óta kereste drónokkal és helikopterrel az egykori katonát és pumáját egy erdős régióban. Itt rejtőztek el, miután az egyik állatkert munkatársai egy bírósági döntés nyomán megpróbálták elvenni a férfitől az állatot, melyet illegálisan tartott Ogrodzieniec községben lévő otthonában.

Szemtanúk szerint a férfi azt kiáltotta az állatkert igazgatójának, hogya puma az ő gyereke, akit felnevelt, és sohasem fogja odaadni.

Ezt követően késsel fenyegette az intézmény dolgozóit. Mivel a rendőrség nem tudta kizárni, hogy az egykor Afganisztánban szolgált veteránnál további veszélyes eszközök lehetnek, egy terrorelhárító egységet is bevetettek.

A puma mindenképpen veszélyes lehet, hiszen nem egy plüssállat - nyilatkozta korábban az állatkert igazgatója a televízióban.

 A férfi végül feladta magát a rendőrségen.