Újabb Soros-ügyész tett esküt a radikális baloldal mellett

2020.07.13. 14:01

Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak Kaliforniában egy párt, akik nem kötelezték el magukat a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mellett, ráadásul a mozgalom szlogenjét is lefestették. Az ügyet kirobbantó kerületi ügyész, Diana Becton korábban több tízezer dolláros támogatást kapott Soros György amerikai milliárdostól – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség amerikai forrásokra hivatkozva.

Az amerikai radikális baloldali tüntetések egyik megnyilvánulása, hogy hatalmas sárga betűkkel felírják a nagyvárosok aszfaltjára a mozgalom jelszavát, a BLM-et. Ilyen festmények születtek többek között Washingtonban és Los Angelesben is, előbbi - egyes demokraták szerint - még a világűrből is látható volt...

A legutóbbi hasonló akcióra New Yorkban került sor, ahol a metropolisz polgármestere, Bill de Blasio is kivette a részét a felirat elkészítésében. A dolog érdekessége, hogy a Trump Tower elé firkálták fel a Black Lives Matter feliratot. 

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek. Annak idején Soros György is de Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben. 

A BLM feliratok azonban sokaknál túl soknak bizonyultak. A kaliforniai Martinezben Nichole Anderson és David Nelson fekete festékkel mázolták le a radikális baloldal jelszavát. A videón jól hallhatóan a radikális baloldal szimpatizánsai szidalmazni kezdik őket.

A pár ellen gyűlölet-bűncselekmény miatt indult eljárás. 

A helyi ügyészség közleményben tudatta, hogy 3 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás Anderson és Nelson ellen: polgári jogok megsértése, 400 dollárt nem meghaladó vandalizmus, illetve vandalizmus vagy a graffiti elkészítéséhez szolgáló eszközök birtoklása. A közleményben tudatják azt is, hogy a BLM feliratot elkészítőknek volt engedélyük a festésre.

Az incidenst követően Anderson és Nelson ellen lejárató hadjárat indult, többek között a címük és telefonszámuk is kiszivárgott. A Fox News-nak David Nelson elmondta, 

benne van a pakliban, hogy az állását is elveszíti.   

Martinez városa Contra Costa megyében található, ahol a kerületi ügyész egy bizonyos Diana Becton, az ő irodája indította el az eljárást is. 

Becton 2018-ban szerezte meg ezt a pozíciót, nem kis segítséget kapva Soros Györgytől.  Korabeli beszámolók szerint a milliárdos legalább 275 ezer dollárt költött el az észak-kaliforniai kerületi ügyészi kampányok finanszírozására. Minden esetben olyan jelölteket támogatott, akik igazságügyi reformok bevezetése mellett álltak. A támogatásból Becton közel 50 ezer dollárt kapott. További érdekesség, hogy az afroamerikai nőt korábban plagizálással vádolták. 

2018-ban egyébként Diana Becton volt az egyetlen Soros-jelölt Kaliforniában, aki győzni tudott, Sacramento megyében, Alameda megyében és San Diegóban elbuktak a milliárdos emberei.

Nem ez az első eset, hogy egy Soros György által pénzelt ügyész nekimegy azoknak, akik nem állnak ki a radikális baloldali BLM mellett.

Korábban St. Louise-ban a szintén Soros-pénzből kampányoló Kimberly Gardner, helyi körzeti ügyész támadta meg azt a házaspárt, akik fegyverekkel őrizték otthonukat a kertjükben elvonuló tüntetőkkel szemben.

Ez az ügy jelenleg ott tart, hogy a rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól. A házkutatást követően a házaspár 50 ajánlatot kapott különböző fegyverüzletektől új AR-15-ösök beszerzésére.